Frode Johansen

Best Aleine!

Ikke bare er Frode Johansen hardtarbeidende i studio, men for andre året på rad klokker han inn 137 tonorapporterte konserter på ett år! Frode spiller på kulturhus, kaféer, sykehjem, for foreninger, i samfunnshus og ellers overalt hvor han er ønsket. Han simpelthen elsker å spille live, og publikum elsker han, og hans nedpå scenestil med kassegitar, gode historier og en veksling mellom morsomme og nære sanger. Han har egen fanklubb (FrodeHodene), eget management, eget system for forhåndssalg av billetter; han er med andre ord er en ekte DiY-artist av sin tid. Og det uten særlig drahjelp fra tradisjonelle medier. Dessverre.

I oktober og november skal han for eksempel på turné for Akershus Musikkråd og spille 56 konserter på 19 dager (!)

På sin sjette plate «Best Aleine» er han jammen helt alene i studio også. Han spiller alle instrumentene selv, og har skrevet alle sanger og melodier. I coveret skriver han dette:

́Når jeg er ute og spiller konserter er det komplimentet jeg får høre oftest følgende:
«Jeg likte den siste plata di, men du er best aleine». Så nå tar jeg dem på ordet. På denne skiva er jeg (nesten) helt aleine. Jeg har laga’n sjæl. Jeg har spilt trommer, perkusjon, synth, banjo, mandolin, bass, orgel, el gitarer, piano og sikkert mer til. I tillegg til min sedvanlige akustiske gitar og vokal, og jaggu har jeg ikke kora meg sjæl også! ́

Frode er en tradisjonsbærer for den norske, tradisjonelle visesangen, og bærer arven etter Gitarkameratene (de originale) med største alvor på sine skuldre.

Sagt om Frode:

«Lytt til denne mannen; han kan det!» – Lillebjørn Nilsen
«Frode er en av norges beste låtskrivere» Tor Andersen, Ordentlig Radio «Frode er den norske visetradisjonens arveprins» Tove Bøygard, Artist