Frode Johansen

Pressebilde 1

Frode Johansens siste viseplate?

Frode Johansen fra Jessheim fullførte en lang turné i høst. Nå er han ute med sitt åttende album; Levende Liv, og lader opp til sin klart største turné som starter i mars.

– For meg har teksten alltid stått i fokus. Jeg er tekst først, og så musikk. Det er kanskje motsatt av det vi er vant til. Men for meg bør musikk også være litteratur.

I følge Johansen handler plata om livet. Levd liv, og levdende liv:

– Og så går sju av ni låter i E-dur. Det oppdaget jeg ikke før alt var ferdig mastret, sier han. – Jeg har brukt lang tid på denne plata. Spilt den inn over tid, og til slutt bare plukket de jeg likte best. Da alt var ferdig var det mye E. Men det er OK. E-dur er bluesens toneart.

– Jeg synes dette er min beste plate. I hvert fall tekstmessig. Og jeg tviler på at jeg greier å toppe den. Hvis jeg ikke skulle klare det er dette kanskje min siste skive med nye viser. Da må jeg finne på noe annet å gjøre. Vårt mandat som mennesker er å forbedre oss, og jeg skal prøve. Men jeg kan ikke love noe. Kanskje bare en ‘best of’-skive neste år, og så la det bli med det.

– Men før det skal jeg på turné. Den beste følelsen i denne bransjen er å ha skrevet en ny låt som sitter. Det nest beste er å møte publikum med låtene etter de har kommet ut. Møte blikkene, få historiene. Høre allsangen. Det vil jeg nok aldri slutte med, avslutter Frode.

Frode har produsert skiva selv i FAJoStudio, men ha fått god hjelp av:

  • Knut Hem (trommer)
  • Freddy Holm (stryk, lap-steel, dobro)
  • Anders Skoglund (trommer)
  • Erling Hekneby – Bass