Herr Pedersen

Herr_Pedersen_Promo05-2017_03_Lo_Res

Herr Pedersen er en beryktet karakter på Oslos jam- scene. Bussjåføren og sosialantropologen fra Horten la punkbandkarrieren til side, flyttet til hovedstaden og begynte å skrive låter på akustisk gitar.

De siste årene har låtkatalogen hans blitt full som en 37-buss i verste rushtid. Han skriver underfundige norske tekster om dagsaktuelle samfunnsspørsmål, relasjoner, mystikk og hverdagsfilosofi. Mange er de som har opplevd Herr Pedersen alene på scener som One From the Heart i Oslo og som har merket seg hans fengende, skjeve melodier og hans særegne stemme. Indie-pop, alternativ rock og new wave er forslitte men treffende beskrivelser.

Det var også på jam-scenen i Oslo Herr Pedersen traff sine nåværende bandmedlemmer, Elise Skogum, Yvonne Walderhaug og Javier Albarran. Det som begynte med litt musikalsk drahjelp på enkelte opptredener har etterhvert tatt form av et produktivt band med klare mål og ambisjoner.

De siste to årene har de spilt en rekke konserter i Oslo og omegn, til veldig gode mottakelser. Og nå i 2017 har de spilt inn sin første plate sammen. I 2016 gav Herr Pedersen ut sin debutplate ”10 % Magi”, på FAJo Music. På oppfølgerplata, ”Mellom Linjene”, er ting gjort ganske annerledes enn på debuten. Den er spilt inn i studioet til FAJo Music, produsert av Frode Johansen. Denne gangen er hele bandet involvert i prosessen, og ”Mellom Linjene” høres organisk, dynamisk og ekte ut. Platen legger seg flere hakk nærmere nerven Herr Pedersen er kjent for å ha live. Her finner du et lite utvalg av låtene de har spilt rundt på konserter, jam og åpne scener. Låta “Mellom Linjene” ble for øvrig ærefullt plukket ut til å bli med på en samleskive fra Open Xpressions, en av byens populære åpne scener, som samler stappfull sal hver tredje onsdag på Cafeteateret på Grønland i Oslo.

Bandet:

Javier Albarran er en særdeles allsidig bassist fra Madrid, og også en habil vokalist. Han har spilt i talløse band i Spania siden midten av 90-tallet. Spennvidden er stor, og omfatter punk, progrock, rock, jazz, latin, reggae, funk osv. Han har i perioder også jobbet som scenetekniker, lydtekniker, produsent og grafisk designer. Siden han flyttet til Norge i 2013 har han vært involvert i flere musikkprosjekter, og er med å drive en ukentlig jam på Queens i Oslo.

Elise Skogum er en dreven gitarist fra samme nabolag som Ben i Horten. Hun har siden 12-års alderen spilt bass og gitar i en rekke band, først og fremst innen punk, rock, metall og visesjangeren. Samtidig med å være elgitarist i Herr Pedersen holder hun på med musikkprosjektene Skjære (Metall) og Pay to breathe (Punkrock).

Yvonne Walderhaug har vært tunet inn på det musikalske bokstavelig talt hele livet, og sang før hun lærte å snakke. Ved siden av å være arvelig belastet med en far som var bassist startet hun tidlig i både kor og korps. Hun er en dyktig singer/songwriter og har sunget og skrevet i flere bandprosjekter, blant annet 3Phases og under pseudonymet Penny Parker. Siden 2012 har hun vært medarrangør i den unike og populære åpne scenen One From the Heart i Oslo.

«Mellom Linjene» slippes 9. sepember!

<code