Jack Stillwater

Jack Stillwater 01

Jack Stillwater – ”Sin City Border”

Etter et eventyrlig år som endte på toppen av manges favorittlister fra 2016, fortsetter Jack Stillwater ferden i 2017 med sin rykende ferske single ”Sin City Border”.

Låten er fra den ambisiøse trilogien ”The Farmer Trilogy” som ble ferdigstilt våren 2016, og kom ut på vinyl i fjor høst. Bandet har innhentet mange superlativer for det tredelte prosjektet:

– ”Strålende epos med drømmen om Amerika som tema. Musikk som gynger dypt over prærien” (Fredrik Wandrup, Dagbladet)

– ”Terje Espenes og Jack Stillwater har gjort en så formidabel jobb at skiva vil stå som noe av det fineste som er gjort innen americanasjangeren her i landet til evig tid” (Johnny Wilhelmsen, Musikkbloggen.no/Dust Of Daylight)

– ” Jack Stillwater beviser med fullførelsen av dette prosjektet at de er et av landets beste americana-orkestre” (Omstreifere)

– ” Én ting er at jeg har antydet at det er en ny bølge for rootsmusikk, americana eller hva du velger å kalle det i emning – med sterke utgivelser fra Darling West, Lucky Lips, Jack Stillwater og mange andre og mer i vente” (Erik Valebrokk, fra bloggen Mitt liv som Erik)

Fra ”The Farmer Trilogy” er ”Sin City Border” en elektrisk godbit med sjangertrygt driv som bandet nå slipper som single. Låtvalget er ikke tilfeldig, for låten er også med i filmen ”Kings Bay”, regissert av Stig Svendsen, som omhandler gruveulykken på Svalbard tilbake på 60-tallet. Filmen har Kari Bremnes i hovedrollen som nysgjerrig og uredd Nordlys-journalist. ”Kings Bay” har premiere fredag 27. januar, og Jack Stillwater vil også lansere musikkvideo til låten med slipp samme dag som filmpremieren. Musikkvideoen til ”Sin City Border” er gjort av Kristian Clifford.

Siden ”The Farmer Trilogy”-eventyret startet med første del ”The Farmer” tilbake i april 2015, har Jack Stillwater turnert jevnt og trutt med stoppesteder både i Tromsø, Narvik, Stokmarknes, Drammen, Skien, Ski, Oslo og flere andre steder.

Utover våren pakker Terje Espenes (vokal og gitar), Morten Huseby (gitar og vokal), Odd Inge Rand (bass) og Arne Harald Foss (trommer og vokal) bandbilen igjen, og besøker følgende byer og scener:

10. mars: BB Lydverket, Lillehammer 11. mars: Kolben kulturhus, Kolbotn 21. april: Iris Scene, Odda
22. april: Madam Felle, Bergen 19. mai: Bryggerhuset Syd, Halden 21. juni: Bakgården, Arendal

www.jackstillwater.com / www.facebook.com/jackstillwater