Skare

_DSC0423_Fotor

Skare slipper debutalbum

Fredag 27. oktober slipper Skare sitt første album “Kråkesølv og Svanefjær”. Plata er spilt inn på naturskjønne Dal i Akershus og produsent er Frode Johansen i FAJo Music. Resultatet er en visepop-plate som trekker inspirasjon fra flere musikkstiler og byr på en vakker og unik vri på bluegrass og norsk popmusikk. Plata inneholder atmosfæriske ballader, fengende poplåter og sprudlende bluegrass. Skare har også gjort sine vokalharmonier til et varemerke og disse tilfører en spennende dimensjon til sangene.

Musikken er skrevet av Karianne Sissener Amundsen, som også er frontfigur, sanger og kontrabassist, og Kjell Inge Kamsvåg, som er gitarist og vokalist. Tekstene til Amundsen er sterke og ofte poetiske. Fra låter som fanger magien i nordlyset til sanger om å bryte fri fra egen usikkerhet. Det er en sårhet i flere av tekstene, men plata inneholder også ekte og enkle gladlåter. Amundsen byr på seg selv, som i sangen “Slipp meg inn”, som hun sier er et resultat av en mislykket tinderdate.

Skare sanker lovord på turné

Fra juli til september i 2017 har Skare har vært på turné fra Fredrikstad i øst til Mandal i vest. Det hele kulminerte i to fantastiske konserter på Josefine Visescene i Oslo og på Kooperativen i Hønefoss. Bandet sanket lovord fra publikum for sprudlende musikk og nærvær på scenen.

“Skare hadde en forrykende opptreden hos oss på Josefine Visescene” – Kari Svendsen, Josefine Viseklubb

“Dette er gode musikere som likte seg på scenen og samtlige var ikke redde for å vise nettopp det” – Trond Skarsten, Viseklubben Christian Vil ikke begrense seg

Besetningen til Skare, med kontrabass, dobro, fele og gitar, tilsier at de spiller bluegrass . Bandet begrenser seg seg derimot ikke og bruker instrumenter som trompet, ukulele og munnharpe for å nevne noen. Musikerne i Skare er også glade i å synge flerstemt, noe som tydelig kommer frem på skiva. Dette gjør “Kråkesølv og svanefjær” til et album med stor sjangerbredde. Skare kaller sjangeren de spiller for visepop, og beveger seg mellom det rolige og harmoniske til det mer rocka på en elegant måte. Gi etter, og la deg lokke med inn i et forunderlig og fortryllende tonelandskap sammen med Skares fem veivisere.

Livestream

Skare kommer til å markere plateslippet med å spille låta “Slipp meg inn” på livestream i sosiale medier den 28. oktober. Her får fansen også mulighet til å skrive inn forslag til hvilke Skare-sanger de har lyst til å høre.

Skare spiller julekonsert i Oslo i Holmenkollen Kapell den 16. desember. Medlemmene i Skare

Karianne Sissener Amundsen, vokal/kontrabass Kjell Inge Kamsvåg, gitar/vokal
Robert Løkketangen, banjo/dobro/vokal
Tone Jordal Tollaas, fele/vokal

Rolf Kristoffer Mørck, perkusjon/ukulele/trompet/vokal

For ytterligere informasjon se: www.skareband.no