Vegard Hertzberg

VEGARD HERTZBERG 6

Diplomatsønnen fra Bærum som ble rocker

Krabba på tjukke tepper i Afrikas ambassader som barn.

En torsdagskveld i 2016 sitter Vegard Hertzberg på Aktivistens Visescene på Oslo Øst og synger en låt som heter «Skål». I salen sitter Frode Johansen; visesanger og medeier i FAJo Music AS. Et kvarter senere er FAJos aller første fullverdige platekontrakt et faktum.

Vegard Hertzberg (25) er diplomatsønnen fra Bærum som ble rocker og aktivist. Med en mor i utenrikstjenesten har han krabba på ambassadene i Afrikas Zimbabwe og Botswana: Han hadde antagelig en lysende fremtid helt broren hans tvang på han et par gitarleksjoner. Skjebnen var forseglet.

Gjennom ungdomsskolen spilte han i «… det vi trodde var metalband men som egentlig vel var dårlig punk» i følge mannen selv. Han skrev tekster for andre garasjeband, og hadde sin første betalte spillejobb som 16-åring på en campingplass på Larkollen (!).

Etter det har han studert kulturhistorie ved Universitetet i Oslo. Og mens han skrev på Bacheloroppgaven om taterviser, begynte han å spille på alle Open Mic-nights han kunne finne i Oslo-området. Resten er historie.

Det vil si: det er det ikke. Det er nå historien starter, og du kan være med å skrive den.

Vegard har vært hos Thomas Larsen (Poormans Hollywood, Malmöeffekten) i Fabriken Studios og spilt inn en EP. Musikken er inspirert av artistens helter som strekker seg fra Billy Bragg via Lars Winnerbäck til Counting Crows, Frank Turner, Jokke & Valentinerne, The Gaslight Anthem og Ani DiFranco.

Sjekk ut «Milevis Fra Mål – EP» og bli med på reisa. Slippes 23. april

Pressekontakt: FAJo Music AS, T: 458 48 744, E: frode@fajomusic.comw: www.fajomusic.com