Kristoffer Juul

DSC_1883

Kristoffer Juul fra Porsgrunn (28) har tilbragt det siste året på avrusning fra alkohol, piller og amfetamin. Han er en av de unge gutta som sklei ut, et sted mellom streit fremtidstenking og sin egen kunstneriske impuls.

Han sendte oss en demo, og vi ble satt sjakk/matt. Vi krangla oss til en tre dagers permisjon fra rehab, og fikk han til vårt studio og spilte inn og miksa denne EP´en på den tida. The old fashion way. Organisk. Live i studio.

Med bakgrunn fra metalsjangeren har Kristoffer gjennom årene valgt å gå mange veier innenfor musikken. Etter å ha latt elgitaren ligge på hylla, valgte han å plukke opp kassegitaren for å følge en annen vei. Som singer/songwriter har han latt seg inspirere av flere kjente som Bob Dylan, Richard Ashcroft og Noel Gallagher for å nevne noen.

Kristoffer har gjennom årene trukket inspirasjon fra mange ulike kilder. Selv om tungrocken har gjort ett stort inntrykk på det kunstneriske uttrykket, har han valgt å ikke la seg definere av bare én sjanger. Rock and roll er for Kristoffer mer enn bare musikk. Det er også en levemåte . «Det handler om å være fri», sier han.

Han har latt seg inspirere av flere kjemper som Bob Dylan, The Beatles, Oasis og The Verve. Kristoffer vet aldri hvordan neste prosjekt kommer til å bli. Han mener variasjon er en viktig nøkkel.

«Det eneste som er konstant, er forandring», sier han: «Sånn er det også med musikk».

Platen er produsert av singer/songwriter Frode Johansen, og bandet er hans faste band «Halve Kongeriket»

Vokal: Kristoffer Juul

Ak. gitar, el. gitar, kor, perk, piano: Frode Johansen

Bass: Borgar Skoveng

Trommer: André Ellefsen

E. gitar: Joachim Svendsen

Pressekontakt:

Jon Dahl-Johansen

T: 900 60 672

E: jon@fajomusic.com

W: www.fajomusic.com