Terje Formoe

Pressebilde 1

EN LYKKE KOMMER SJELDEN ALENE…

Dette er en ganske så personlig sang, inspirert av det virkelig livet, sier Terje Formoe. Singelen ”Lys og skygge” er den siste forsmaken fra Terje Formoes nye album ”En fremmed banker på” som slippes 6. november

Mange av oss foretrekker å vise den glansede siden av oss selv. Det er alt det vellykkede som vises frem i f eks sosiale medier, sier Formoe. – Vi verner oss selv ved å fortie alt det som ikke passer inn i rosehagen vår.

– Snakker du fra egen erfaring nå?

Jeg kan bare snakke for meg selv, men mitt vellykkede jeg er nok bare en del av sannheten, sier han og fortsetter: – Det virkelige livet jeg lever fra dag til dag er atskillig mer sammensatt. Utfordringene og kampene er det ikke så mange som får dele. Helst bare noen få, utvalgte venner. Sangen ”Lys og skygge” er blitt til i kjølvannet av disse tankene.

– Mener du livet har blitt som forventet?

Noe av poenget er vel at livet aldri blir som forventet. I oppveksten hadde jeg en drøm om å bli billedkunstner. Som ung gutt sto jeg mye ved staffeliet og malte, og drømte meg bort. Senere har jeg tenkt mye på dette.  ́Livet er det som skjer med deg mens du er travelt opptatt med å legge andre planer ́, sang John Lennon. Helst vil vi bare nyte medgangen, men uten de mørke fargetonene blir bildet grunt og overfladisk. En lykke kommer sjelden alene, sier han med et smil.

– Så man blir ikke nødvendigvis lykkelig av suksess?

Ingen av oss får gå gjennom livet uten å møte utfordringer uten å bli påført sår. Det fullstendige bildet består av både lys og skygge.

Turné

Singelen utgis 2. oktober.

Uken etter tar Formoe med seg gitaren og drar på turné som seg selv for første gang på mange år:

– Heldigvis ikke alene. Jeg drar sammen med min gode visekompis Frode Johansen.

Duoen skal spille 8 konserter sammen både øst, vest og sør i landet.

Fredag 6. november lanseres Formoes nye album ”En fremmed banker på” med 9 nye lå ter. Coverbildet er malt av billedkunstneren Erik Formoe, Terje Formoes yngre bror.