Baardsen

Pressebilde_Baardsen_Molvær

«Den heilt fyssta vibå» – en vårvise, post-korona

Av Baardsen / Silje Molvær

Trond Helge Baardsen og Silje Molvær har knapt møtt hverandre siden reunion for «Ungdomsskolen 1991» en gang på tidlig 2000-tallet. Nå har de begitt seg ut på en totalt uventet musikalsk reise sammen. Visa om våren som kom, men brått forsvant, ble til slik epidemien krever av oss alle- nemlig på lang avstand. 

Facebook-diktet

En dag tidlig i april sitter den Stavangerfødte musikeren og artisten Trond Helge Baardsen mutters aleine i låtskriverrommet sitt på Carl Berner i Oslo. Han scroller som vanlig nedover Facebook mens gitaren ligger stille i fanget hans. Stillstanden og vakuumet er tung og tom. Inspirasjonen har uteblitt. Plutselig stopper scrollefingeren opp idet et melankolsk, men positivt vårdikt blir synlig i feeden. Det er skrevet av hans tidligere ungdomsskole-venninne Silje Molvær; Håp i en tung tid! Det er dette han trenger. I løpet av kort tid lager han en melodi til teksten. 

Trond, som har jobbet som musikklærer, artist og musiker i Oslo de siste 20 årene, tar kontakt i chatten. Han lurer på om Silje kan skrive noen vers til. Hun setter straks i gang og resultatet imponerer. Samme kveld har Trond skrevet ferdig melodien. 

Blir til i dugnadsånd 

I løpet av kort tid samler Silje og Trond inn nok penger via sosiale medier og en Spleis-kampanje til å starte innspilling av låta. Få dager etter, går Trond i studio med den oslobaserte produsenten og multi-musikeren Kenneth Ishak.

«Hvorfor vil du ikke synge selv?»

Spørsmålet kommer fra musiker og kunstner Svein Tang Wa, faren til Silje Molvær, når han får høre demoen. Det er jo hun som har skrevet teksten? Baardsen er positiv til initiativet, og Silje kommer på gli. Men kan hun synge?

Silje tar et mobilopptak der hun synger inn melodien og sender til Trond i Oslo. Nok en gang lar han seg imponere. Til daglig jobber hun som yogalærer og har aldri gitt ut noe musikk før, men gjennom Tang Wa sine kontakter i Stavangers musikkmiljø ordner Silje seg raskt en vokal-session i studio med den erfarne lydteknikeren Frode Ytre-Arne. Vokalfilene blir sendt over til Oslo for ferdigstilling og mastring.

Låta blir gitt ut av FAJO MUSIC A/S Fredag 12. Juni 2020.