Løvetann

DSC02130

Løvetann Presseskriv Et nytt kapittel i norsk rock

Løvetann er et Oslo-basert rockeband som forteller personlige historier om det moderne mennesket og det å ha en urban identitet. Tekstene deres inneholder mye symbolikk og virkemidler, og de forteller at det er tatt mange valg under skriveprosessen for at tekstene skal bli til mer enn bare ord. De har nylig gitt ut sin andre EP som de har kalt “Apestreker”.

Uskyldige Apestreker

I låta Forstadsmemoarene ønsket låtskriver Carl-Joachim Isachsen å fortelle en oppveksthistorie som følger en vennegjeng fra småbarn til voksen. Teksten er fortalt fra hans eget perspektiv, men det er vennene Elvis og DP som driver handlingen i historien framover. “Jeg var en sjenert og forsiktig unge, men ble dratt med på mye rart av vennene mine. Vi følte oss kanskje tøffe, men når vi ser tilbake på det i dag var det bare uskyldige rampestreker. Av og til tok vi oss vann over hodet, og havnet i situasjoner vi ikke visste hvordan vi skulle håndtere.”

Musikken i låta er lett og lystig, nettopp for å understreke det uskyldige i rampestrekene. Likevel kan dét som en gang bare var barnelek utvikle seg til noe mer alvorlig. For en av vennene hans førte det til et kort liv på livets skyggeside. Isachsen skildrer et liv med angst og uro, og det er tydelig at han får utløp for frustrasjonene sine gjennom låtene.

Urban poesi

For medlemmene i Løvetann er sangtekst poesi. “Jeg liker å finne spissfindigheter i det norske språk, og lage gode historier”, sier låtskriver Isachsen. Vokalist Mads Metz svarer at “Teksten er ikke nødvendigvis det man legger først merke til, men det er ofte det som blir hengende igjen hos lytteren.”

Det urbane livet er et underliggende tema i mange av låtene til Løvetann. “Når man går endeløst opp og ned de samme gatene i byen får man etter hvert et skråblikk på Oslo fordi man går så lei av den. De fleste er jo glade i byen de bor i men man orker nesten ikke bli værende fordi man blir så mett på det samme gamle. I løpet av livet møter man mange ulike mennesker som man fester mye håp til, men det er mange av dem som ender opp med å skuffe deg.”