Jon Dahl-Johansen

M27B6478 jon dahl johansen pressebilder copyright tovita razzi eventphotos

Jon Dahl-Johansen ute med ny single

«´Redd For Høyder´ er en låt om å våge å ta valgene og både de enkle og de vanskelige beslutningene i livet. Og om å forstå når man har tatt de rette»

Dette sier Jon-Dahl Johansen selv om sin nye låt.

«Låta har en rekke referanser til artister og musikk jeg har vokst opp med og hatt gleda av i mange år. Den har også en aldri så liten allsang-faktor selv om den kanskje er i kategorien ´rask ballade´», smiler han.

Jon Dahl rakk akkurat å flytte fra Oslo til Østfold før det ble en del av «stor-fylket Viken» og har nå bosatt seg i vakre Larkollen, rett utenfor Moss. Ikke langt fra Fredrikstad hvor han vokste opp.

«Det føles godt å være hjemme igjen» sier han.

I fjor slapp Dahl-Johansen fullengderen «Fri» på rød vinyl, CD og digitalt, og en ekstatisk Ole Morten Wilhelmsen skrev blant annet dette i sin anmeldelse av skiva:

«Det er ikke lett å putte Jon Dahl-Johansen i bås. Men han synger viser der små stikk av folkemusikk, rock, pop og det amerikanerne kaller heartland åpenbarer seg fra det ene øyeblikket til det neste. Jeg har kjent litt på følelsen av John Hiatt – når han er på sitt mest popaktige, uten at jeg vet helt hvorfor. Men det er nok noe med instrumenteringen og selve tyngden/viljen i mannens røst når han serverer det han har på hjertet, som sørger for dette.

Jon blør for musikken slik fotballspillere en gang i tiden blødde for drakta. Mannens lyrikk er som små anekdoter hentet rett fra gata, holdt jeg på å si, gjennom livet, kjærligheta og evnen til å observere. Og ordene treffer godt når han synger de ut med sin levende røst.»

«Redd For Høyder» slippes 4.09.2020