Maria Lotus

 

Maria Lotus i front  for en ny bevegelse

Maria “Lotus” Karlsen har alltid vært en pioner midt i kjernen av det norske Hip Hop-feltets utvikling, og med det nye albumet stiller Maria seg, nok en gang, i fronten av en ny bevegelse, der hun aktivt baner vei og plass for nye stemmer.

Erfaring

Maria har hatt utallige hatter opp igjennom årene og du skal lete lenge etter en mer allsidig CV.

MELANINRIK har aktivt begynt å ta sin plass i den norske diskursen og Maria har kroppsliggjort denne virkeligheten gjennom hele sin karriere. Uredd borer hun dypt inn i en erfaringsrikdom som flere generasjoner vil kunne kjenne seg igjen i. Hun avslører også sin bakgrunn som danser da hver eneste låt maner til bevegelse av både kropp, sinn, tanker og holdninger.

«Dette albumet er nostalgisk, mykt, hardt og slående. Det er en reise i tiden. Det har bandana, saggebukser, solbriller, hotpants, crop-top, vinglass og ølflaske», sier artisten selv og fortsetter: «Albumet er ikke pretensiøst men er gatenært og elegant samtidig».

No excuses

Musikken er full av raust raseri og er et gavmildt innblikk i livet som en MELANINRIK; mor, artist, pioner, sanger, danser, aktivist, menneske.

Maria Lotus er kontrastenes dronning. I likhet med henne selv er musikkens inspirasjon et utspring fra mange ulike kilder, men fremstår på ingen måte som fragmentert. Hun eier sin egen virkelighet uten unnskyldning. Albumet er ærlig, sårbart, vondt, oppløftende, inspirerende og ikke minst sterk menneskelig.

«Keeping it real»

Hun mestrer den MELANINRIKE kunstens første bud “keeping it real”.

Dette albumet er rikt og melanin er ikke det eneste det har å by på, selv om det så absolutt er nok.

Albumet slippes på digitale plattformer den 04.09.2020