Vince Alhaug

Pressebilde4

Låtskriving med alvorlig bakteppe

Låtskriver og sanger Øyvind «Vince» Alhaug fra Hamar, nå bosatt i Oslo, er ute med to nye låter. Han har nylig gitt ut låtene «How Long» og «Ready»

«Jeg har vokst opp på Hamar og bor i Oslo hvor jeg i mange år har jobbet med musiker og produsent Lasse Hafreager; en legendarisk bakmann og musiker i norsk musikkmiljø».

Resultatet så langt er altså singlene «How Long» og «Ready» som nå er ute.

Overgrep mot barn

«´How Long´ er skrevet til ære for noen glemte helter, nemlig alle de modige som forsøker å stå opp mot overmakt og overgripere av barn og uskyldige. Låta er delvis inspirert av filmen ´A time to Kill´ med Sandra Bullock´», sier Alhaug, og fortsetter: «Det er for få sånne helter i verden akkurat nå, altså folk som tør å snakke om tabuene. Og på politisk nivå er det mye prat og lite handling. Retorikken blir hardere og polariseringen øker fordi det virker som politikk i dag handler om mer jakt etter mer oppmerksomhet, enn sakene i seg selv. Resultatet er at ingenting skjer, eller i hvert fall at det skjer altfor sakte, og til slutt går det utover de svakeste og de som allerede har tapt fra før, nemlig barna», mener han. «Noen må snakke deres sak også, og sangen er en hyllest til de som gjør nettopp det».

Sammenheng

«Låten ´Ready´ handler om å være emosjonelt fanget i egen kropp, om å forsøke å tvinge seg ut av angstens grep og gripe etter friheten og lyset, og ikke gi opp», sier han om låt nummer to. «Man kan kanskje si at der låt nummer én handler om problemet, handler låt nummer to om resultatet av det. Også disse barna skal bli voksne og slite med senvirkningene».

«Nok partylåter»

Konfrontert med at dette er mørke saker er han både enig og uenig; «Det finnes mye fint å si om verden i dag, og kanskje spesielt den delen av verden jeg er så heldig å bli født inn i, i akkurat den tiden jeg ble født inn i den. Men det er klart når man skal skrive er det kreativiteten som er sjefen. Og den kreative gnisten kommer kanskje fra den mørke siden av oss? De vanskeligste erfaringene».

«Dessuten; det finnes nok av partylåter om hvor fint alt er. Og det er definitivt ikke en slik artist jeg ønsker å være. Det overlater jeg til de som kan det», smiler han skjevt.

Musikk som katalysator

«Jeg ønsker publisitet rundt mer alvorlige temaer, til dels basert på egne erfaringer, og ønsker å bruke musikken og kunsten som jeg lager som et verktøy for å få dette til. Da får musikken en dypere klangbunn for meg», avslutter Alhaug.

Låtene «How Long» og «Ready» slippes på digitale plattformer den 10.09.2020