Skykaprer

Skykaprer Pressefoto

LAGET LÅT TIL AVDØD KOLLEGA

På bandet Skykaprers debut-album Fortell, har låtskriver Frode Stautland dedikert  låten “Hvis Du Tror Jeg Har Glemt Deg” – forøvrig en duett med Elin Furubotn – til en musiker-kollega som døde altfor tidlig, bare 41 år gammel.

Én av de andre sangene på albumet, tittelsporet “Fortell», handler om hvordan minnet om oss blir forvaltet og lever videre i våre nærmeste etter at vi er borte.

«Dødsfallet har påvirket låtskrivingen til dette albumet, og har vært et personlig vendepunkt for meg», sier Frode Stautland.

«Det har dratt min oppmerksomhet mot å bruke den tiden vi har og de evnene vi har på best mulig måte. Kollegaen min var midt i livet. Man forstår plutselig at døden er en konkret ting, og ikke en abstrakt idé», fortsetter han.

Fortell er en samling av 9 ambisiøse poplåter som etter plateselskapets mening viser låtskriver Frode Stautlands sikre teft for gode norske tekster rammet inn av melodisk og rytmisk treffsikkerhet.

Skykaprers debut-album kommer ut 18. september.

Albumet er produsent av Atle Rakvåg (De Press) og har fine gjesteopptredener av tidligere nevnte Elin Furubotn, Tom Roger Aadland, Kine Kringstad og Lasse Tuastad

Skykaprer består av:

Bjørn Bugge gitar, Jon Grimsby trommer, Atle Rakvåg bass og Frode Stautland vokal og keys.