PatentBænd

190A0259a-001aaa

Ny låt fra patentbænd

PatentBænd er et Norsk band, født i Odal`n, men med medlemmer bosatt over store deler av innlandet: Nord-Odal, Solør, Stange, Hamar og Ringsaker. Bandet har utallige spillejobber bak seg. Musikerne har tidligere spilt i flere forskjellige sammensetninger og har masse erfaring fra flere sjangere som rock, pop og country.

«Vi startet PatentBænd i 2011 og har holdt det gående siden da. 10 års jubileet er dermed nært forestående, og da er det på sin plass med en utgivelse», sier vokalist Hege Cesilie Mobakk. Bandet har ikke utgitt noe i fysisk format tidligere, da de har prioritert spillejobber hele veien. «Lysten og nysgjerrigheten på å gi ut eget materiale har vokst voldsomt for oss den siste tiden, ikke minst takket være mottakelsen vi har fått på våre konserter rundt omkring i Norge».

De har trukket fulle hus gang etter gang, alene men også sammen med band som Vassendgutane, Vamp og Contrazt.

Bandets andre vokalist Tom Andrè Storbråten legger ikke skjul på at bandet henter sin inspirasjon fra den amerikanske musikkarven: «Vi lar oss inspirere av artister som Garth Brooks, Tanya Tucker, Waylon Jennings, Kenny Chesney og Travis Tritt som naturligvis gjenspeiles i tekstene og musikken. Det er et stort og bredt publikum i Norge for denne sjangeren, selv om den kanskje ikke alltid er den som vinner mest oppmerksomhet i riksdekkende media», smiler han.

Bandets forrige singel «Million Ways» slo godt an i England, Nederland og USA i 2018 der den fikk mye spilletid.

På den nye singelen har de fått med seg steelgitarist Travis Toy, kjent fra Rascal Flatts og en mengde store internasjonale utgivelser.

«Det har vært litt utskifting av bandmedlemmer igjennom årene, men dagens besetning ser ut til å ha funnet hverandre musikalsk og ikke minst sosialt», sier bandets gitarist Bjørn Ivar Ørud; «Og det sosiale er viktigere enn man tror».

«Glory Days Are Gone» er en countryballade. Med en tekst om tapt kjærlighet.

«En gammel vits sier at dersom du spiller en countryballade baklengs får hovedpersonen igjen både hesten, kona og bilen. Om dette stemmer i vårt tilfelle vet vi ikke», ler bandet «Men det er opp til enhver å prøve»

Patentbænd er:

Hege Cesilie Mobakk – vokal

Tom Andrè Storbråten – vokal og gitar

Bjørn Ivar Ørud – gitar

Marius Storbråten – trommer

Espen Christensen – bass