Regnbyen

3.Pressebilde Regnbyen 2020

Ny låt fra bergensbandet Regnbyen

Regnbyens debutalbum kom i oktober 2018. Bandet har siden holdt circa 30 små og store konserter i store deler av vestlandet, nå kommer første singel fra album nummer 2.

Låten «Angrevise» er en pop-, rock- og viselåt som blander elementer av moderne pop og 70-talls rock. Teksten ble skrevet sommeren 2018 i Dubrovnik hvor Terje Birkeland (vokalist og primus motor) har tilbragt de siste 20 sommerferiene og skrevet mye av Regnbyens tekster.

«Adriaterhavets varme netter har en svært inspirerende effekt på meg, som aldri svikter», sier han; «Perfekt å bruke til tekstskriving».

«Alle tekstene blir skrevet og fremført på dialekt, og det er en stor og viktig del av bandets identitet», fortsetter han.

Regnbyen starter innspilling av resten av det nye albumet 25. september i Polyfon Studio som ligger i tidligere NRK Hordalands legendariske lokaler i Bergen.

Regnbyen består av godt kjente musikere fra vestlandets hovedstad. Komponist, tekstforfatter, multiinstrumentalist og vokalist er Terje Birkeland, Bassist og vokalist er Torgeir Flagtvedt. Begge er originalmedlemmer.

«Vi fikk noen nye medlemmer i 2020. Gitarist Steinar Karlsen og Asbjørn Heldal på trommer Vidar Johannessen». Disse har, i følge bandet selv, tilført bandet nytt liv og ny vitalitet.

«Regnbyen er et univers av humor, alvor og vennskap» sier Terje: «…og litt faenskap», avslutter han.