NOTOFFENDED

pressebilde svart_hvit_uten_logo

Notoffended – Signert og klar med ny låt

Med fascinasjon for 80-tallet og inspirasjon hentet fra pop-scenen så vel som mørkets selverklærte fyrster, Dimmu Borgir, er bandet klar for første utgivelse under FAJo Music-flagget.

Truffet nerven

«Holy» heter låten og er en miks av deres tidligere utgivelser «Carma» og «Addicted».

Vi har jobbet ekstremt hardt og lagt vår sjel i denne låten, sier vokalist og frontkvinne, Mariann Sørøy.

Hun forteller videre at kraftfulle «Holy» definerer bandets stil og hva de står for:

Ikke det at vi er misfornøyd med de tre foregående låtene, slett ikke; men denne gang føler vi at har truffet selve nerven til bandet bedre, fortsetter vokalisten, som også står som tekstforfatter av låtene.

The Beginning

I 2017 ble Kurt Eilif sitt tidligere band Pole Position naturlig oppløst etter at vokalisten flyttet fra Norge. På daværende tidspunkt ville Kurt Eilif ikke gi opp bandet som han hadde brukt mye tid og energi på å bygge opp. Etter at han hadde prøvd forskjellige lokale vokalister som ikke nådde helt opp, så spurte han til slutt sin samboer Mariann Sørøy om hun kunne tenkt seg å prøve.

Marianns bakgrunn som vokalist er fra country og pop så hvordan hun vil fikse musikk av det noe hardere slaget var de begge usikre på. Men etter hun hadde sunget seg gjennom hele Pole Position-katalogen uten problem, gikk det opp for de begge at i stedet for å prøve å vekke noe til live igjen, var det bedre å starte med helt blanke ark.

Etter en kveld med kun piano og gitar var grunnlaget for «Carma» lagt.

Trommeslager Christian Brevik fra Ålesunds banded Arjh ble introdusert for ideen. Så, tre øvingskvelder senere, var bandets første låta «Carma» født.

Peter Danielsen fra blant annet Eunomia, Legend of valley Doom og Darkest Sins ble leid inn for å legge til orkester, og ideen om hvordan de ville fortsette ble satt.

Men det skulle likevel gå nesten to år før deres neste låt «Addicted» ble sluppet. Deretter kom balladen «Stronger» like etter, og nå er altså «Holy» ute.

– Vi manglet noe fundementalt og det er nok grunnen til at det har tatt så lang tid fra første låt til andre låt ble sluppet ut. Men etter at Geir Sundes kom inn på bass, så har ting begynt å flyte bedre. 

Geir Sundes har sporadisk fartstid trommeslager i musikkmiljøet i Ålesund på 1990-tallet.

Ryktet har løpt foran

Notoffended er et relativt nytt band og på grunn av den pågående koronakrisen har de ennå ikke spilt live på en scene. Likevel har ryktet som dyktige musikere gjennom tidligere band løpt foran, og det har ført til at arrangører allerede har begynt å booke det hardtarbeidende bandet.

Vi er allerede booket til en festival som planlagt å gå av stabelen i 2021, men jeg vil foreløpig ikke gå ut med noe mer, sier gitarist og riff-maker Kurt Eilif.

Fremtiden

Medlemmene i bandet har forskjellig musikalsk bakgrunn. De kommer fra prog, metal, pop og country. At de ble samlet er først og fremt på grunn av kjemi, og ikke så mye musikalsk bakgrunn, i følge dem selv. De visste likevel at de hadde lyst å prøve å forene sine forskjellige preferanser for å se hva resultatet kunne bli. Og resultatet så langt er altså fire låter, og låt nummer fem og seks er allerede påbegynt i skrivende stund.

Vi har snakket sammen om å gjøre et album, men kommet frem til at vi heller slipper ut 3-4 låter gjennom året i stedet. Ved å jobbe på denne måten kan vi produsere låter fortløpende «and keep it fresh» – sier Kurt Eilif med et smil om munnen.

Nå blir det full fokus på de neste låtene, samt at video til «Holy» også er under planlegging.