Jone Lindman

Pressebilde 1

Kjærlighetssorg i pop-innpakning

Jone Skogland Lindmann er en singer/songwriter fra Haugesund. Han har skrevet og spilt musikk siden han var 13 år.

«Kjærlighetens evne til å definere livet er både en forbannelse og en velsignelse. Det er klart det må bli låter av sånt,» sier artisten.

Da Jone var 16 år spilte han i pop-punk bandet «Factor 17». De fikk noen låter utgitt i California gjennom 272 Records.

«Det var veldig viktig for oss. Det er lett å le av 16-åringer som spiller i band, men det er utrolig hvor viktig nettopp det er. Både for musikerne selv men også for musikkbransjen generelt. Det er liksom der de neste store støpes i en form», sier Lindmann.

Senere studerte Jone musikk på Noroff Bergen der han gikk Lyd- og Musikkproduksjon første året, og Komposisjon andre året.

I årene etterpå har Jone gitt ut singler under artistnavnet Jone Lindman. Hans første singel «Sincerely, Your First Lover» ble anbefalt av NRK, og det ga motivasjon til å fortsette å gi ut singler.

Nå har Jone signert med FAJo Music AS, og er nå klar med albumet «Old Ghosts and New Ones». Albumet er en reise gjennom Jone sitt turbulente kjærlighetsliv:

«Låtene er pop versjoner av mine singer/songwriter-sanger. Det er liksom glidende overganger mellom de to sjangerene for tiden», mener han. «Singer/songwriter blir mer og mer pop, og pop blir mer og mer singer/songwriter på grunn av det. Jeg synes det er fint. Det gjør popmusikken ærligere og mindre klisjéfylt»

Jone har på dette albumet latt seg inspirere av  favorittartister som Bon Iver og Dermot Kennedy.