Rudi Remme

Pressebilde 2

“Tell me something beautiful, I need something bright”

Slik er første linje i Rudi Rammes nye låt «Dancing In The Streets». Sangen ble skrevet da Rudi, som de fleste andre, hadde det litt tungt og kjipt selv, mens alle nyheter på tv, aviser var bare negative og telefonen ringte med enda mer av det samme.

Rudi er en sanger og låtskriver fra Lier Her begynte han med hiphop i tenåra, men det aldri noe seriøst. Derfor endret han litt på retningen da han var rundt 21 år gammel, og begynte fulgte røttene sine. Han dro på jams i Drammen, møtte musikere, lærte mye, og startet etter hvert noen egne garasjeband.

«Det å være sønn og nevø av to bluesrockere inspirert av sørstats musikken, gjør at jeg bringer elementer fra sørstasrock, blues og hiphop inn i country-popen. Jeg liker selv og tro jeg lander i americana /folk-sjangeren», sier Rudi selv.

«For meg handler ´Dancing in the street´ om den berømte dørstokkmila», fortsetter han. «En låt som kan hjelpe mange å klatre litt opp fra bunn. Låta er historien om en som har vært igjennom tunge tider, isolert seg, og roper om hjelp til å komme seg ut. En som vet hva han må gjøre, og trenger, men som ikke klarer det alene. En som vet han er litt «mørk», men ikke klarer og la vær»

«Selvopplevd?»

Rudi smiler: «Vel, sangen ble skrevet da jeg hadde det litt tungt og kjipt selv. Midt i lock-down perioden. Jeg tenker vi alle kan kjenne oss igjen i denne tematikken etter denne våren og sommeren», avslutter han.