Skrangl

Pressebilde 1

Foreldrenes skilsmisse ble albumutgivelse

Brødreparet Kristoffer og Fredrik Nicolaysen fra Hvaler brukte foreldrenes skilsmisse og et nedstengt Norge til å skrive et knippe låter til egen terapi.

Albumet «Andre Akt», som slippes i disse dager, tar for seg denne andre fasen i en tid der det lange ekteskapet har blitt en kuriositet. Med norske tekster og melodier som speiler seg i et lokalt farvann, har brødrene navigert seg gjennom bruddet og funnet sin form.

«Det føles ikke lenger som enden av verden, selv om porten står låst. Min bror og jeg er like dårlige på å snakke om følelser, så musikken ble vårt språk når ord ikke strakk til.»

Kristoffer Nicolaysen (21) studerer til skuespiller ved Nord Universitet i Verdal og tar med seg denne erfaringen opp på en ny scene som musiker. Derfra formidler han – sammen med sin 17 år gamle bror Fredrik – et ny-oppfunnet tekst og karakterunivers som gir glød der asken tidligere lå strødd over det forhenværende familielivet.

«For oss er det ikke nok å bare skrive en låt. Eller lage et album. Vi bygger karakterer, skaper en verden, et konsept, en kongstanke», sier Fredrik. «Med rot i våre egne erfaringer.»

Musikalsk henter bandet inspirasjon fra blant annet Kaizers Orchestra og CC Cowboys, men finner i denne smeltedigelen sitt eget uttrykk.

Bandet består av Kristoffer Nicolaysen på det melodiske, og 17 år gamle Fredrik Nicolaysen på det rytmiske.