The Factory

The Factory Pressebilder-7

The factory med ep om maskulin forvirring

The Factory er et band fra Stavanger som ble startet allerede da medlemmene var 10 år gamle. Siden da har de fire barndomskompisene Asle, Eivind, Håvard og Kim André gått fra å skrive håpløse rockelåter om skolefag og å rydde rommet, til å bli et band som skriver og produserer moderne popmusikk med innflytelser fra hiphop og RnB.

Nå er de ute med «Colder», del to av deres EP-triologi. Der forgjengeren «Closer» handlet om begjær, er tekstene på «Colder» spunnet rundt ulike former for usikkerhet i forskjellige situasjoner.

«Jeg er en kronisk overtenker som ofte drukner i egen usikkerhet som manifesterer seg som en stein i brystkassa som gjør at det på dårlige dager er vanskelig å trekke pusten dypt. På denne EP-en ville jeg skrive sanger til mine likesinnede jeg vet finnes der ute. Det er skrevet mye om angst i media, så det temaet føler jeg er ganske mettet, men jeg vil sette lys på den deprimerende og plagsomme sosiale angsten som mange, kanskje spesielt menn, har har vanskeligheter med å innrømme at de opplever. Det er liksom en forventning at man bare skal mestre det å dra ut å treffe masse nye folk, så for oss som sliter med det så kommer det med en hel del negative følelser når man er på fest og burde ha det hyggelig men man vantrives», sier en åpenhjertig Eivind Jøranson, vokalist i The Factory.

«Åpningssporet på EPen:  ́Strangers & Small Talk ́, er for meg selve soundtracket til alle introverte. Jeg er som oftest mer ensom på fest enn når jeg sitter hjemme for meg selv. Det blir så ekstremt synlig for meg selv hvor sjenert jeg er i møtet med masse ukjente mennesker. Ofte ønsker jeg meg bare hjem for å sove selv om det er en helt forferdelig ting å kjenne på. Jeg trengte å skrive en låt fra meg til alle andre der ute som jeg vet kjenner på de samme tingene. For jeg tror ikke det bare er meg; jeg tror dette gjelder flere enn man skulle tro. Noen må bare tørre å snakke om det», avslutter Eivind.