ElinIren

Pressebilde 4

ptsd som musikk.

og terapi

ElinIren fra Grønfjelldal i Rana Kommune i Nordland, har holdt på med musikk siden hun var gammel nok til å holde i en gitar. Den første gitaren fikk hun av bestefaren sin, og hun er selvlært på instrumentet. Nå er hun klar med låta «Nobody» 

Elin Iren Storvolleng har kompleks PTSD. De dypt personlige tekstene hennes, har rørt plateselskapet FaJo Music AS, som gir ut låta «Nobody» signert artisten.

«Musikken har alltid vært der, og er det eneste utenom de nærmeste som virkelig gir meg noe. Det er mye terapi i musikken, spesielt i det å skrive låtene», sier Elin og blir stille.

Hun har fått konstatert diagnosen kompleks PTSD. Traumene behandler hun gjennom musikken.

Alt ligger i tekstene

«Det er der mine indre plager kommer ut. De tingene man ikke tørr å si høyt. Plagene mine er kanskje ikke så markante i hverdagen, men de ligger i tekstene mine. Det at det kom profesjonelle folk inn, både på produksjons- og labelsiden, og roste måten jeg har skrevet tekstene mine på, betydde mye. De handler jo om det jeg har vært igjennom», sier ElinIren.

I følge debutanten kommer oftest tekstene og musikken til henne om natta. ElinIren har alltid en blokk og mobiltelefonen liggende på nattbordet.

«Jeg er ikke sånn at jeg kan sette meg ned å skrive. Det blir ikke bra. Jeg må gjøre det når det kommer. Slik har det alltid vært», forteller hun.

Brå overgang

Hun begynte å skrive musikk da hun mistet faren som 18-åring. Siden har det blitt talløse tekster.

«Jeg har skrevet, skrevet og skrevet, men jeg har ikke hatt så lyst til å vise det til folk. Jeg har lastet opp en og annen låt på YouTube, Urørt og SoundCloud, men jeg har gjort det i det stille. Jeg har aldri vært sånn «Se på meg!» Det er først  nå i de senere årene at jeg har turt mer og mer.»

«Men nå kommer folk til å se deg?»

«Ja! Det er både helt forferdelig og kjempebra», smiler hun: «Jeg tror ikke det er noe jeg kan bli vant til».

«Nobody»; et enkelt valg

«Jeg har jo mange låter, men denne hadde både jeg og plateselskapet spesielt tro på. Den handler om det å være i en relasjon der du ikke får være deg selv. Som jeg skriver i låta ´Jeg kan være hva du vil, men jeg kan ikke være usynlig´, jeg tror det er et viktig tema i dag».

Hemmelig for barna

Hjemme i Grønfjelldalen heier familien, bestående av mann og tre barn på den voksne debutanten.

«Jeg har tre jenter hjemme, som jeg ennå ikke har klart å si det til», ler hun: «Hva skal jeg si liksom? ´Hør her, jenter: Mamma skal på radio!´»

«Jeg er spent på hvordan låta blir mottatt. Jeg har sendt en uferdig mix til noen få utvalgte av mine nærmeste, og fått mye ros for den. Det er både rart og veldig fint. For meg er dette noe helt nytt, og det er et stort, skummelt og spennende skritt at musikken min nå skal ut til folket» avslutter sier ElinIren.

«Nobody» slippes digitalt den 01.01.2021