Konkylie

Pressebilde 1 FAJo

Konkylie ble dannet i 2018 og er en duo med Astrid og Jan Erik. «Walking in Cascais» er deres første utgivelse på FAJo music. Låten ble til under en ferie/jobbreise til Cascais i Portugal.

– Vi ble inspirert av byens pulserende miljø og portugisernes levemåte. Teksten er en hyllest til nettopp dette, sier duoen.

Gledes av å glede

Astrid Aashammer fra Tønsberg sier hun alltid har hatt en dyp forankring i sang og sunget i hele sitt liv:

– Med bakgrunn i det klassiske beveget jeg meg nysgjerrig videre inn i ulike stilarter og følte meg etterhvert hjemme innenfor soul, blues, jazz og r&b, og sang med ulike jazzband/storband fra Vestfold, sier hun.

– Jeg har en stor formidlingstrang og gledes av å glede.

Teater har også vært en stor interesse for Astrid og hun har hatt flere hovedroller innen musikaler, og hun har også skrevet, komponert og fremført musikkteater.

Hun har i tillegg gitt ut to album på eget selskap med egne låter, der hun samarbeidet med storheter som Jon Rosslund, Knerten Kamfjord og Lars Horntveth. Hun har også hatt et lengre samarbeid med Atle Bakken og Nils Mathisen.

Gitarist med lang fartstid

Jan Erik Hansen kommer fra Sandefjord og har spilt gitar siden ungdomstiden.
I sin ungdom spilte han i band med jazzfolk som Terje Gewelt, Atle Bakken og Per Eriksen. Han spilte også i Sandefjord storband.

– Jeg har pleiet mitt kjærlighetsforhold til gitaren hele livet, men valgte en straight jobb som systemkonsulent i Arcus, sier han men skynder seg å understreke:

– Dagjobben har på ingen måte ført til at jeg har tatt lett på musikklivet. beviset på det  er mitt eget musikklaboratorium hjemme.

Jan Erik ga ut sin første soloplate på Barthrecords i 2016. «Ballads from Above» til gode kritiker.

Fremover vil duoen jobbe med et album de forventer vil komme i løpet av 2021. Men først er det altså singelen «Walking in Cascais».