Karianne

Karianne - Pressebilder

FØNIKS

Karianne Sissener Amundsen, som går under artistnavnet Karianne, er en norsk låtskriver og vokalist. Nå slipper hun sin første EP som soloartist, og vi tok en prat med henne.

Du har gitt ut singler frem til nå, hvorfor gir du ut en EP denne gangen?

Det var Tor Andersen i Ordentlig Radio som sådde ideen om en EP i hodet mitt, da jeg var gjest hos ham i 2019, i forbindelse med slippet av singelen «Det er Over». Han mente at det var det neste naturlige steget for meg å ta som artist, sier Karianne.

– 2020 har vært et spesielt år for alle, og vi som er artister og kunstnere har kjent dette godt. Da alle konsertplaner ble avlyst eller utsatt, bestemte jeg meg for at tiden var inne for å realisere dette målet, å slippe en EP med fem originallåter på norsk. Jeg hadde mye på hjertet denne gangen som et enkelt singelslipp ikke kunne formidle, så derfor ble det fem!

Hva ønsker du å formidle med EPen?

Denne EPen har relasjoner som en rød tråd. Jeg har skrevet låter som er en hilsen til fortiden min, nåtiden og håpet om fremtiden. Alle låtene har en helt spesiell betydning for meg, og jeg har hatt konkrete personer i tankene når jeg har skrevet låtene. Jeg har som kjent skrevet mange låter om kjærlighetssorg og brudd, men på denne EPen vil jeg at folk skal høre at jeg også har en optimistisk og positiv side! Men jeg har slengt med et par melankolske tekster der, så dere ikke tror jeg har forsvunnet med en rosa sky, smiler Karianne.

Hva vil du si om tittelsporet, «Føniks»?

– «Føniks» er en sterk låt om å reise seg fra asken etter å ha vært igjennom en tung periode. Om du har slått opp med kjæresten, hatt det kjipt på jobb, blitt sviktet av en venn, så kan man reise seg igjen som en føniks og fly fritt, og du gjør det kun for deg selv. I den rare tiden vi har vært igjennom det siste året, er det kanskje mange som har behov for en positiv låt med et håp om en lysere fremtid!

Om artisten:

Karianne Sissener Amundsen, som går under artistnavnet Karianne, er en norsk låtskriver og vokalist. Hun har vært vokalist og kontrabassist i visepop-bandet Skare fra 2015-2018, og har senere hatt en solokarriere, hvor hun har gitt ut flere singler på norsk, med stigende streamingtall. Karianne er kjent for å fusjonere viselyrikk med et moderne pop-lydbilde. Hun deltok også i tv-programmet Farmen på tv2 i 2018, der kun kom på tredje plass.