Terje Odin Kaspersen

Pressebilde

Lillestrømveteran oppsummerer,før dovre faller

Terje Odin Kaspersen er et kjent navn i Lillestrøm og i musikermiljøer ellers i landet. 65 åringen har siden starten på 70-tallet stått med bassen sin på de fleste klubbscener i landet med band som Villsvintrioen og ØraTaDom og i en haug av andre sammenhenger. Terje er en ekte arbeidermusikant, i ordets beste forstand.

I 2003 tok Terje et grep, og begynte å skrive egne låter. Terje følte for å bidra med egne tanker og egne låter. Der har ført til både album- og singleutgivelse, og flere konserter.
Nå er det derimot tid for å oppsummere:

– Jeg har egentlig gitt meg som utøvende musikant, sier Terje. – Men jeg hadde disse låtene liggende. Jeg synes det var en fin måte å oppsummere på å gi dem ut.

Men det er en vital mann vi har å gjøre. I et tilbakeskuende perspektiv er det få , yngre låtskrivere som har mulighet til å konkludere med like mye tyngde som de som vært her lengst. Og Kaspersen er ikke redd for å ha meninger.

– Alle låtene her har den fellesnevneren at vi er blitt en sivilisasjon som har dratt alle strikker alt for langt. Låta «Dovre Faller» for eksempel som dypest sett handler om miljø. Eller låta «Alle Vil Ha Mer», der jeg synger om Mammon og at vi snart er nødt til å bremse, både i forhold til privat og offentlig forbruk.

Men er det ikke litt enkelt å kritisere ‘systemet’?

– Jo, jeg er enig i det, og jeg er slett ingen aktivist. Men på «På En Sti» er mer reflekterende kanskje. En tekst der jeg forsøker å ta med det personlige perspektivet. Altså det mellommenneskelige, etiske verdisettet som ligger til grunn for de problemene vi ser i dag, sier hovedpersonen.

Så en advarsel til kommende generasjoner kanskje?
– Tja, jeg veit ikke det. Men hvis denne EP’en kunne fylle en sånn funksjon ville jeg føle meg beæret, men jeg vil ikke si jeg har ambisjoner i den retning, avslutter veteranen.