Olav Risan

Olav pressebilde

Olav Risan for første gang alene med bare egne sanger

Etter 10 år som vokalist og gitarist i Drolsum Stasjon tar Olav Risan nå sjansen på en solokarriere! Det hele begynte på slutten av ungdomsskolen når den lokale fritidsklubben startet opp en bandgruppe. Her fant Olav det som skulle følge han resten av livet, men hvilket instrument som skulle være førstevalget tok sin tid. Da han begynte å fokusere på låtskriving ble det klart at det ble sang og gitar. Etter mange band og forsøk ga Olav ut minialbumet «Coming Around» med countrybandet Risan i 2007, flyttet senere fra Bærum til Hole utenfor Ringerike og i 2010 ble bluegrassbandet Drolsum Stasjon startet.

Med utgivelsen av låten «Opptur» i 2016 oppnådde Drolsum Stasjon og Olav som låtskriver en viss anerkjennelse med tittellåten som fremdeles spilles på norske radio. Olav har signert en avtale med plateselskapet FAJo Music AS. Første smakebit «Grateful» er spilt inn og produsert av Daragh Wearen.

Nå er det Americana / country med engelske tekster som gjelder. «Grateful» handler om savnet av sin kone og to døtre når man er litt for langt unna. Og det å ha noe å være takknemlig og stolt over

De to første konsertene i Fengselshagen i Hønefoss juni 2020 var utsolgt og tilbakemeldingen var svært positive. Det samme kan man si om konserten i BakGården i Sandvika, oppvarmingene for Anders Dahlberg & The Serenaders på Bryggerihuset på Beitostølen og Darling West i Modum Kulturhus

Dette har Olav Risan aldri gjort før. Selv om han har et innholdsrikt musikalsk liv bak seg. For han har nesten helt uten unntak spilt med band. Fra han var 13. Men nå sto han alene i junikvelden i Fengselshagen for aller første gang med bare egne sanger.

Det bør han faktisk gjøre mer. For det er tydelig at denne sangeren og låtskriveren har mye på hjertet. I mange sjangre. Og at han har hatt det lenge.

Dessuten er han også en entertainer. Det var ikke bare låter som har blitt til gjennom flere tiår, men også humoristiske og muntre og litt mer alvorlige glimt han kunne by på fra eget liv. Servert med mye varme og glimt i øyet.

At mange hadde ønsket å høre Olav helt alene var ikke overraskende. Men for ham var det overraskende at det ble to fulle hager med konserter for to sett publikum. Nå planlegger han plate.

Grateful slippes 16. april 2021