Heidi Lambach

Pressebilde 1

Hjerter som vil

«Hjerter som vil» handler om relasjoner, og å bruke smertefulle opplevelser til å skape noe verdifullt. – Det finnes ett utrykk som sier: «Turn poison into medicine» og det er dette som er intensjonen min med Hjerter som vil, sier Heidi Lambach.

Heidi Lambach er en fulltidsmusiker, levd av musikk siden 2010 og bosatt i Bergen. «Hjerter som vil» er hennes første soloalbum.

– Jeg håper å kunne løfte, inspirere og gi håp gjennom musikken min, samt gi lytteren en opplevelse av å komme hjem til seg selv igjen, midt i denne verden som ofte kan føles vanskelig å mestre, sier Heidi. – Vi stiller ofte så store krav til oss selv, om å være feilfrie og at alt skal gå på skinner hele tiden. Jeg tror at når vi aksepterer at livet er utfordringer, kan vi finne glede i å klare mestre de. Samtidig tror jeg veldig på at når vi tørr å dele med hverandre fra det innerste av oss, da kan vi virkelig hjelpe hverandre. For min egen del opplever jeg at denne prosessen krever masse mot, og jeg øver meg på det hele tiden.

«Hjerter som vil» er en reise i følelser. Det er en historie om to hjerter som finner hverandre og som elsker, men som strever med å forstå hverandre. Begge med hver sine historier i bagasjen. Det er en reise med høye topper og dype daler, frembragt av følelser som forvirring, angst, forundring, livsglede og frykt for å miste både den andre og seg selv. Det er ett album om å ha mot. Mot til å bli kjent med seg selv på nytt. Mot til å åpne opp. Mot til å se en gang til.

– I produksjonen har vi fokusert på det enkle og ekte, sier Heidi. – Det er derfor ett naturlig valg å synge på min egen dialekt. Det gjenspeiles også i den sparsommelige instrumenteringen.

Musikken befinner seg i vise-landskapet, men innslag av jazz og folketoner. Sangene er i stor grad tekstdrevne, formidling og historiefortelling står i fokus. I tillegg til vokal, spiller Heidi selv piano og fløyte. Med seg har hun Steinar Krogstad, produsent og slagverk, Thomas Dahl – gitarer, og Ole Marius Sandberg – kontrabass.

Lanseringskonserten går av stabelen i Bergen 18.september, og går deretter innom Bømlo, Hardanger, Kvam og Voss. Våren 2022 står øst- og sørlandet for tur.

– Min visjon er at alle mennesker skal kjenne at de er hundre prosent verdifulle, akkurat som vi er. Jeg håper at jeg kan bidra til dette ved å skape nære og sterke musikkopplevelser for de som lytter til Hjerter som vil, avslutter Heidi Lambach.