Tom Nilsen

01 a brukes

Endelig går drømmen i oppfyllelse når vallsetingen Tom Nilsen gir ut sitt første album «Lost somewhere» gjennom FAJo Music i sommer.

Han startet sitt virke innen musikk midt på 90-tallet, og hans første band het «Tom &4`r banden».

– Vi spilte stort sett mine egne låter,  og mange av de jobbene var som forband for grupper som Hellbillies og Vestlandsfanden, forteller Tom. Senere har han gjort opptredener både alene og i bandet han dannet som het Route 24. Dette var et band typisk for fest på lokalet og på pub. Tom forteller videre at da Route 24 ble oppløst for tre år siden ble han med i trioen «Tres amigos», som etter hvert ble til kvartetten, og bandet «Sweetwater». Dette er et band med profesjonelle musikere innen Country/Americana-sjangeren.

Ideen om å gjøre et album har ligget der lenge og blir nå en realitet. Låtene som kommer ble alle skrevet mellom 1997 og 2001, men har ikke blitt gitt ut offentlig før nå. Tekstene har temaer som urettferdighet, krig, kjærlighetssorg og rastløshet! Det er også livets skyggesider som er gjengangeren i Tom Nilsens tekster. Et eksempel er låta Stolen years, som ble skrevet etter tanker rundt den tragiske Liland-saken.

Tom Nilsen valgte å bruke sambygdingen Magnus Østvang som produsent for albumet. De har jobbet sammen før, både i band og med produksjoner av demoer. Som tidligere utgivelse står singelen «Sombre tone».

I tillegg til musikken jobber Tom Nilsen som manuell skogsarbeider og kunstmaler:

– Naturen har alltid spilt en stor rolle i mitt liv, om det har vært i jobbsammenheng, i kunsten eller på fritiden.

Han er også utdannet journalist.