Glasselven

IMG_5926

Glasselven – ønsker å sette spor i den instrumentale rockens verden

Glasselven er soloprosjektet til Morten Tofte Jensen. 34-åringen fra Haugesund har i alle år kavet og vaket rundt i forskjellige kompis- og tributeband, som aldri har ført noen plass. Nå har han i stedet valgt å samle egenkomponert ideer fra årenes løp, sterkt inspirert av 70-talls gitarrock, og spilt de inn med god hjelp av produsent Jonas Ommundsen Sæther. Jensen spiller rytme- og leadgitar, samt bass, mens Sæther har bistått med å traktere gitar, bass og produksjon av låtene.

-Jeg og en kompisgjeng startet ett garasjeband i 2005 etter å ha lekt med tankene om dette under ett svært vellykket nachspiel, forteller Morten.

Med en blanding av egenkomponerte låter og noen utvalgte covere av Turboneger, spilte de en håndfull konserter på ulike utesteder i Haugesund, under navnet Cocktopussy. – Fem egne låter ble spilt inn i Oslo og lagt ut på MySpace, men disse har dessverre blitt tapt etter sidens undergang, sier han.

Etter dette har Tofte Jensen kun holdt spillingen på et hobbynivå med sporadiske opptredener som det eneste resultatet. Helt til januar 2020 hvor hans svoger (Sæther) og Tofte Jensen ble enige om å jamme i Sæthers kjellerstudio. Sæther, en dyktig musiker og dreven produsent, bidro med egne ideer og kunnskap. Sesjonene ble stadig flere og flere og etter hvert satt de på en god del råmateriale innen instrumentalrocksjangeren. – Dette ledet til en ide om å forsøke å gi ut en Ep for å se om det tålte dagens lys, forteller Tofte Jensen. Som sagt, så gjort.

Med denne utgivelsen har de gitt ut et nyansert knippe låter med alt i fra tungrock til mer pastorale passasjer. – Mye bruk av overdubber og harmonier gir et rikere lydbilde i fraværet av vokal. Det er meningen at melodiene og de instrumentale ferdighetene skal bære lytteren igjennom låtene, forklarer produsent Sæther.

Med disse nedtegnelsene fra et kjellerdyp håper Glasselven å sette noen spor i den instrumentale rockens verden.