Thomas Bergheim

rpt

Thomas Bergheim utfordrer våre perspektiver med låta ‘Salvador’

Thomas Bergheim, en 37 år gammel mann, bosatt i Oslo. Thomas spiller gitar, bass og synth. Han har opp gjennom tiden vært gitarist i diverse garasjeband, med fokus på improvisert, psykedelisk funk.

– Jeg blir inspirert av alt fra Jimi Hendrix, Frank Zappa, Black Sabbath til Erik Satie, Sergei Prokofiev og innom Fela Kuti og Wu Tang Clan, forteller Thomas. – Musikken jeg lager spenner seg fra luftige pianostykker til mer komplekse låter basert på lange gitarsoloer. Som en kontrast til pop-formelen, med vers/refreng, prøver jeg å få mine låter til å gå fra A til B, samtidig som de gradvis utfolder seg.

I Salvador er første parti inspirert av Erik Saties minimalisme og ett forsøk på å ha raske akkordskifter, for at grunntonen ikke skal føles så opplagt. – Ideen bak midtpartiet og outroen er det samme som konseptet bak flere av Salvador Dalis malerier. Der bakgrunnen fungerer både som ett blankt ark, men samtidig er like viktig som motivet i forgrunnen. Og der de to perspektivene enkelt kan bytte plass, uten at maleriet mister sin originale effekt, avslutter Thomas.