Mental Band

pressebilde1

Mental Band nå ute med nytt studioalbum!

Trondheimsbandet Mental Band har i løpet av de siste 10 årene utgitt 6 studioalbum,

og presenterer herved den siste utgivelsen, «Elementer», som er det 2. i akustisk format.

Hva innebærer det å være et menneske på jorda – i det samfunnet vi skaper?

– Elementer er fortellinger fra vår verden – som tar deg med inn i både drøm

og våken tilstand, forteller Jørgen Koldrup. – De kan være både skarpt samfunnskritiske – som i «Tiden renner ut», og en hyllest til tilværelsen – som i «Sang til livet».

Albumet består av 10 sanger og 2 instrumentaler (“I det rette element” og “Vår”):

Mental Band er:

Jørgen Kolderup – vokal, gitar. Begynte med fiolin som 7-åring – og spilte, i oppveksten, i skolens strykeorkester. Etter å ha fått “Brothers in arms”, med Dire Straits, i julegave som 15-åring i 1985 skaffet han seg el.gitar – rocken tok over – låtskrivingen så sin spede begynnelse. Etter flere band-prosjekter ble han med i Mental Band (den gang Trondheim Mental Band) mot slutten av 00-tallet – og det har, frem til i dag, resultert i 6 studioalbum med egenkomponert musikk – og flere konserter. Hovedinspirasjonkilder er Dire Straits og Pink Floyd, og gitaristene Mark Knopfler og David Gilmour. Ellers en meget ivrig sportsfisker og finner også inspirasjon på utflukter langs vann og vassdrag.

Lars Erik Crozier – gitar, mandolin og ukulele. Begynte som 7-åring med piano på musikkskolen. Fikk nylongitar i gave på 12- årsdagen, og gitar ble nytt hovedinstrument. Så ble det el.gitar, musikklinje og band på folkehøyskole. Var med å starte Mental Band i 2006, og har deretter alltid vært bandets faste komp-gitarist. I tillegg har han hatt egne musikalske prosjekter, som blant annet har resultert i to rapsanger, på trøndersk, sammen med en venn. Viktige inspirasjonskilder er blandt annet A-ha, Coldplay og Kent.

Lars Ivar Hukkelås – fele, trompet, banjo, trekkspill, fløyte. Bandets største improvisatør og «gehør-spiller”. Fiolinlæreren ville ha han til å spille etter noter – en heller dårlig idè. Først da en ny lærer valgte å fokusere på gehør – ble det ordentlig “swung på tonene”! Spillte, i oppveksten, i spellemannslag, men hadde en lengre pause grunnet en albueskade. Fiolinen ble for alvor tatt opp igjen i 2012 da han begynte å spille med Mental Band. Har ellers, i løpet av sin tid i dette bandet, spilt flere forskjellige instrumenter. Er ganske altetende når det gjelder musikk. Lar seg hovedsaklig inspirere av country, folkemusikk og jazz. Livets opp- og nedturer bidrar også til inspirasjon. Finner det avslappende å bare ta opp et instrument og spille i vei!

Jarl Ivar Andresen – bass, tangenter og fløyte. På 80-tallet inspirert av Toto, Chicago, Queen, progrock og også klassisk musikk, og begynte å skrive låter og startet eget band i 15-årsalderen. Deretter musikklinje, folkehøyskole og musikkutdanning på universitet. Driver SunKing Studio og har, siden 2000, produsert musikk. Freelance musiker, i studio og på scene, siden 1993. Har bidratt på rundt 50 låter som gitarist på Stargate-produksjoner.

Dag E Kittilsen – trommer, perkusjon, cajon. Sjangerkryssende trommis (spiller alt unntatt tungrock og polsk frijazz 🙂 med bakgrunn fra korps, div. band, revy og storband, og inspirert av: Toto, Level 42, Steely Dan, The Police, 70-talls funk/disco, jazzrock, Abba, Bo Kaspers og Pink Floyd. Dag og Jarl Ivar har også turnert landet rundt med tributebandet Absolute ABBA.

Frode Hansen – joik/strupesang på “Tiden renner ut” og “Uten tid og sted”. En minst like ivrig sportsfisker som Jørgen, og har bidratt med sin særegne joik/strupesang på flere av albumutgivelsene til Mental Band.