Bautastein

IMG_0216[4749]

Sterkt og autentisk fra Bautastein

En sterk følelse av ensomhet ligger bak den nye låta til Bautastein «Trist som fa´n».
11. februar slipper brønnøybandet Bautastein den flunkende nye låta «Trist som fa’n». 
Lin-Sofie Andersen skrev teksten i en periode der følelsen av ensomhet tok helt overhånd.

– Selvfølelsen får seg en skikkelig trøkk når forhold går skeis gang på gang. Kanskje særlig når du begynner å trekke på årene, sier Andersen: – Du føler på en intens håpløshet. Men inni der er det også en kamp og følelse av håp, og et ønske om at det skal gå bra. Jeg er jo en evig optimist, og syns ikke synd på meg selv – eller jo, kanskje litt innimellom, sier hun, og trekker på smilebåndet.

Lin-Sofie Andersen er vokalist og tekstforfatter i Brønnøybandet Bautastein. Hun har denne gangen valgt å legge følelsene åpent på blokka. – Jeg ville være ærlig, og skrive hvordan det kjennes helt enkelt. Jeg vet det er mange der ute som har det likedan. Men vi snakker ikke høyt om det, for det å være ensom og ha dårlig selvfølelse er ikke veldig tiltrekkende, selv om det er menneskelig. Ofte er det konsekvensen av å ha stått i tøffe tak, sier hun.

– Jeg syns det er litt vondt å stille meg så naken. Det å se ordene på papir og å formidle de, gjør det enda mer virkelig. Jeg er jo så innmari flink til å ta på gladmaska, late som ingenting og «tenke positivt». Men jeg vet vi er mange der ute og håper at «Trist som fa’n» kan bidra til at vi føler oss alene sammen.  Det var noen som sa en gang «Det finns noen for enhver der ute», jeg velger å tro på det, sier vokalisten.

«Trist som fa’n» er en sterk og autentisk låt, fremført med en sjelfull stemme og nydelig fiolinspill som bærer låta og er signaturen til Bautastein.
Bautastein så dagens lys da Lin-Sofie, vokalist og tekstforfatter flyttet hjem til nord-norge fra Italia, hvor hun bodde i nærmere 20 år og hadde en betydelig karriere. Her vant hun flere musikkpriser, ble headhuntet til ett prosjekt gjennom anbefaling fra selveste Randy Jackson, turne i Brasil og utmerkelse fra Fyrst Albert av Monaco. Vel hjemme i Brønnøysund ble hun kjent med gitarist og låtskriver Rune Brennvik som i mange år har vært en bauta i musikklivet på Helgeland. Samarbeidet deres viste seg å passe som hånd i hanske, med seg på laget fikk de Runes to brødre Tommy og Tor Even på henholdsvis gitar og bass, Harald Ferguson Rossetnes på trommer og Vidar Tilrem på fiolin. Alle bautaer, så navnet Bautastein kom naturlig.

Bautastein har vært listet på NRK radio en rekke ganger, hvor «Pust inn pust ut» er den mest kjente låta fra bandet.

Vokal: Lin-Sofie Andersen
Gitar/orgel: Rune Brennvik
Fiolin og nøkkelharpe: Vidar Tilrem
Leadgitar: Tommy Brennvik
Bass: Tor Even Brennvik
Trommer: Harald Ferguson Rossetnes