Vegard Hertzberg

Pressebilde 1

en godt bevart hemmelighet 

i Oslos americana-miljø

Vegard Hertzberg har vært en godt bevart hemmelighet i Oslos americana-miljø i årevis. Siden den rocka EP-en «Milevis fra mål» kom ut i 2017 har han spilt på flere av byens mest kjente scener med etablerte navn som Anders Dahlberg og Johan Berggren. Nå er han endelig klar med sin første langspiller.

Med kassegitaren på ryggen tar Hertzberg oss med fra nachspiel til nachspiel, hvor vi introduseres for stonere og studenter, bartendere og stamgjester. «Lediggang» er fortellinger om rus og rotløshet, kledd i en rufsete akustisk drakt. Hertzberg veksler mellom Pogues-klingende visepønk, nedstrippa folk-ballader og urban country i Kris Kristoffersens fotspor på ei ulakkert og spartansk viseplate. 

Det er ingen ringere enn Johan Berggren sjøl som har inntatt produsentstolen. Sammen med Christoffer Karlsrud Dahl på bass har de omgjort et soverom på Majorstua til «Studio Naboklage». Dette er lyden av Tigerstaden etter stengetid.