Bootlegs

Hovedbilde

Bootlegs – Anleggsliv

Bootlegs er ett raskt voksende band fra Froland og Herefoss i Agder, solid plantet i country/folk-sjangeren på klingende dialekt, mange har fått øyne og ører opp for den siste tiden. Bandets særegenhet er nok Knut Bjorvatn Rinden sin grove, «raspete» stemme i flott samklang av Lindas Vehusheia Larsens klokkeklare, lyse stemme. De blir godt akkompagnert av Nina Byttingmyr sitt lidenskapelige felespill og Svein Åges Lauvrak sin unike el-gitarlyd. Leif Helge Alvestad holder en stødig og god rytme på trommene i godt samarbeid med Vidars Larsens solide bassgitarferdigheter. Roy Harald Johansen spiller en rytmisk kassegitar i tillegg til Knut, og holder styr på spakene ved miksebordet på live-jobber.

Bandet forsøker å produsere minst 2-3 nye låter pr år. Det er Knut Bjorvatn Rinden som skriver tekstene og setter grunnlaget for melodien, som siden blir satt sammen av hele «Bootlegs»-gjengen. – Vi har pr skrivende dato 15438 månedlige lyttere og 1280472 streams på Spotify på våre 13 sanger som har kommet fra 2018 og frem til i dag, forteller Knut.
Hele Bootlegs synger på koringer, og dette utgjør vår unike «sound» utført på enten Knut sin dialekt fra Vinje i Telemark eller på Herefoss dialekt sunget av Linda.

Bootlegs har vinteren2021/2022 jobbet i studio med nye utgivelser og slipper nå en ny sang som heter Anleggsliv. Det er en lystig sang med glade toner som handler om livet for en aldrende anleggsarbeider. Den skildrer opplevelser og hendelser som kan skje når man jobber på anlegg. Teksten denne gang er skrevet av Thorleif Sletta og arrangert av Bootlegs. Knut Bjorvatn Rinden og Linda Vehusheia Larsen synger denne sangen på en flott Vest-Telemark dialekt, sammen med glade toner fra musikerne i bandet. Mange anleggsarbeidere vil kjenne seg igjen i teksten og ender kanskje opp med en tåre i øyekroken. Tankene går fort til familien som sitter hjemme og venter, mens de selv sitter alene i en anleggsmaskin inne i en lang, mørk tunell i mange dager før skiftet er over.