Dag Ingebrigtsen

Pressebilde 2

«Jeg har aldri tidligere turt å skrive en kjærlighetssang til kona.»

Dag Ingebrigtsen har vært ett midtpunkt i norsk rock i over 40 år, og trenger vel således ingen nærmere presentasjon. Nå kommer han med «Du er himmelen for meg». En helt annerledes Dag Ingebrigtsens-låt. Dette er ikke en av hans tidligere velkjente, bejubla tøffe rockelåter, men en stillfaren, nedstrippet, kjærlighetssang til kona og livet. En sang som slo spirer i Dag da han ble koronasyk etter en spillejobb og til alt overmål smittet kona, slik at de måtte leve i karantene hjemme. Begge ble også gående hjemme etter at de ble erklært friske. Hun på hjemmekontor, han med et helt års avlyst turneliste på sitt skrivebord.

Dag er åpen om sine tanker om at dette fort kunne bli for tett, at det kunne gå utover forholdet deres. I stedet kom Margrethe og Dag Ingebrigtsen nærmere hverandre enn noensinne. Det er dette Dags nye låt «Du er himmelen for meg» handler om. Hvordan kone og mann i godt voksen alder har vokst seg sterkere sammen samtidig som, og på tross av at koronaen har truffet dem knallhardt. Verken sykdom eller tapte konsertinntekter har truet forholdet deres – eller Dags skaperkraft. – Jeg har aldri tidligere turt å skrive en kjærlighetssang til kona. Nå er jeg glad jeg endelig har gjort det, sier Dag om den vare, stemningsfulle låten som har sprunget ut av koronaen og kjærligheten til Margrethe og livet. 

«Du er himmelen for meg» er spilt inn i StarGate Studios, med Hallgeir Rustan som tekniker og produsent. Alexander Killingberg er med på gitar, Jon Krogstad på bass og Eivind Rossbach Heier på Cello.

En i utgangspunktet tøff tid, har blitt vakker, nedstrippet kjærlighetssang. Vi ønsker velkommen; En ny Dag