Synvis

2

Melodiøse og fengende viser med åpne og livsnære tekster på norsk, fra Synvis

Bak artistnavnet Synvis står gitarist og vokalist Caroline Synvis. Musikken produserer hun i kjeller’n sin, i Slidre i Valdres. Navnet på hennes andre album kom derfor naturlig; «Sanger fra kjeller`n» gitt ut på FAJo Music.

Synvis er like mye en glitrende gitarist som visesanger, og på dette albumet har gitaren og baryton-gitaren fått større plass. – Denne gangen ville jeg la visene få være mest mulig slik de er, med gitar, tekst og melodi i sentrum, sier Synvis. Resultatet har blitt et mer ekte og nært lydbilde. – Dette er det mest ærlige uttrykket jeg har hatt hittil, både musikalsk og tekstmessig. Mye av livet mitt ligger i denne plata. Likevel tror jeg mange kan kjenne seg igjen i låtene. Vi er jo ikke så forskjellige vi mennesker, når alt kommer til alt, sier hun.

Synvis bor i Valdres, men har sin bakgrunn i Asker og Oslo. Hun har vært aktiv i diverse band siden 90-tallet (Paralgin Forte, Propell, Zabeltitz, Norsk Poesi), men har siden 2018 gitt ut egen musikk under artistnavnet Synvis. Den første singelen, «Vår sommer», kom i juni 2018 og debutalbumet «Så var vi her» kom i mars 2020. Synvis får alltid gode kritikker for sine konserter og har evnen til å røre publikum til å både tårer og latter. Mange av Synvis’ låter spilles jevnlig på NRK P1 Innlandet.

På denne utgivelsen har Synvis fått med seg Susanne Engelmann på cello, Lars Skattebu på bass og Simen Motrøen på trommer på flere av låtene. De har vært med Synvis siden starten og er en samspilt gjeng som tilfører musikken liv og dybde. Åsne Hovda, Maren Nesja, Therese Hålien og Ingeborg Onstad bidrar på kor og sistnevnte spiller også langeleik på en låt.

«Sanger fra kjeller`n» er ett ærlig, varmt og nært album, vi alle kan kjenne oss igjen i.