Lars Harald Storebø

_MGB3451

Lars Harald Storebø: «Roadmovie»

Lars Harald Storebø, f. 1969 i Sandefjord, bosatt i Oslo, spiller lun, innsiktsfull viserock med norske tekster. Viser, rock, country/americana, pop smelter sammen i disse låtene.

Roadmovie er tittelen på hans nye album, en EP som utgis digitalt på FAJo Music. Roadmovie drar musikken i en slags Springsteen – retning, mer fengende, pop’ete låter med velklingende pianoanslag og smektende koring, som en effektiv kontrast til Lars Harald Storebøs dype bassrøst.

Her fins tekster om å være på veien, på vei mot noe, men også med dypdykk bakover til et studium av kvinnen som femme fatale i «I et liv, i en annen tid, et annet sted». Åpningssporet «En fremmed sjekker inn» er dyp, tung, gåtefull pianolåt om en litt bortkommen gjest i et sjømannshotell – lydbildet her kan kanskje vekke assosiasjoner til Pink Floyd. Tittelsporet «Roadmovie» er fengende, drivende, med radiohitpotensial. Det samme gjelder «Whiskypresten» – om en katolsk prest som tyr til flaska i en verden der han blir jaget og drevet på flukt i et land der kommunistiske krefter bryter ned enhver form for motstand.  Finnes det noe håp igjen? Hvor skal han vende seg? Det finnes linjer herfra til den pågående krigen i Ukraina – som også er tema mer direkte i «Mariupol», en liten låt som ble til underveis i innspillingsperioden. «Brev fra Riveriaen» er mer nedpå, der akustisk gitar og bass er drivende elementer, om en mann som skriver brev til en kvinne han er helt ødelagt av lengsel etter. Hun er hans «maisol i et septemberliv.»

Hele universet er en slags musikkens film noir – tekstene driver fram bilder i svart/hvitt, om veier, en fremmed på en evig reise, hotellbarer, bartendere, svarte flygler og den lange, kronglete veien nedover til Gud vet hvor.

Fire av låtene er spilt inn i Halden, i Freddy Holms Kleiva studio, og Freddy Holm trakterer her både diverse strengeinstrumenter, piano, moog, bass –  i tillegg til produksjon og teknikk. Trommer er lagt på av stødige og sindige Geir Johansen. De to siste låtene er produsert av Morten Augustinius i Nobel Studio på Ulvøya. Alt er mastret av Morten Augustinius.

Innspillingen er støttet av Fond for lyd og bilde (Kulturrådet).

Utgitt fra før: Albumene Byens blodige blues (Nobel Records, 2014) og Flukt og avskjed (Nobel/Northpop, 2018). Flere låter er blitt spilt på NRK P1, i programmet «Norsk på norsk». Singelen «Alle kom vi langveisfra» kom i 2021.