Silje Steinsund Rød

silje-46

Kjærlighet, svik, konflikt og forsoning; Castle & Grounds nytt album fra Silje Steinsund Rød

Silje Steinsund Rød gir 24. juni ut sitt fjerde album. Castle & Grounds er noe så tøft som et konseptalbum, der handlinga foregår i og rundt et slott. 

Albumet består av 12 sanger, og her møter vi ulike karakterer og stemninger. Et spørsmål som rører seg i bakgrunnen på flere av sangene er «Hva er rikdom?», i kontrasten mellom slottet og naturen rundt. – Andre tema er kjærlighet, svik, konflikt og forsoning, forteller Silje. – Her vil du finne innslag av eventyr og fantasi, og låtene spenner fra det helt stille til det rocka.

Silje Steinsund Rød er en artist fra Lindås i Vestland fylke. Hun ga ut sin først låt i 2016, og etter å ha gitt ut en del singler frem til 2019, kom konseptalbumet «Oceans Within» og albumet «Shimmering Gold» i 2020. Året etter ga hun ut sitt tredje album, «Acoustic». – Som artist er jeg opptatt av stemningene som skapes i låtene. I møtet mellom tekst, melodi og musikk, forklarer hun.

Sangene på «Castle & Grounds» har ulike produsenter – Nate Kelmes fra Ohio, Neil Merchant fra Florida og Stian Sylta fra Hundvin. Disse tre bidrar også som musikere på sangene, sammen med trommeslager Ben Holmes fra Newbury i England. Sistnevnte har også mastret albumet. I tillegg bidrar Pål Martin Antonsen fra Vardø med akustisk gitar på sangen The Queen’s Dance. Kunstneren Solveig Serigstad Hauge fra Marås har laget coveret.