Frode Johansen

Pressebilde 3 Kred Stine Granly

Frode Johansen bytter beite fra viser, til organisk rock

Frode Johansen er sanger og låtskriver fra Jessheim. Han synger på norsk med det sosiale og mellommenneskelige som gjennomgangstema. 

Frode Johansen startet sin musikalske karriere som pub-trubadur da han som 16-åring forsov seg til tverrfaglig eksamen på kokkeskolen. Han platedebuterte med egne låter i 2013 og har siden vært en av de mest hardtarbeidende undergrunnsartistene i Norge. 

Han har spilt over 150 konserter i året de siste ti årene, og han har fått strålende anmeldelser i både lokal og riksdekkende media. 

Frode Johansen har gitt ut 8 album og flere singler. 

I ungdommen var han med i undergrunnsbevegelsen som senere skulle bli til norsk heavy metal. Bandet hans – Black Lightning – besto av originalmedlemmene til det som noen ganske få år senere skulle bli Dimmu Borgir. 

Men Frode likte også Bruce Springsteen, Crosby, Stills & Nash, og The Eagles. Og Åge Aleksandersen. Samtidig som han hadde Mayhem-demoer på kassett, og var med i gategjengen Rebels; med skinnjakke med olavest utenpå, og med Guns’nRoses’ «Appetite For Destruction» som bibel. 

Det er dette som har gitt den sammensatte artisten vi ser i dag: Den indre kampen mellom rock og folk