Bear Sphere

Asbjørn 2

Bear Sphere er navnet på prosjektgruppa – nå med sitt første album; «Out in the open». 

Det er i hovedsak Asbjørn Henriksen som endelig, etter mange år som eksperimentell musiker og låtskriver; tør å komme seg ut med musikken sin.

Han startet som 10-11 åring med trommer. Etter en hørselskade på konsert, med tinnitus varte ikke dét lenge, og som 15 åring på gitarkurs var retningen pekt ut.

Fra blues og rock gikk det fort mot jazz-rock og funk. Jo særere – jo bedre. Egen musikk har alltid vært hovedgreia. Med årene har det sære gått over til å ha blitt mer folkelig og melodisk – men groovet er fortsatt i fokus. 

Men også de stemningsfylte rolige låtene; med de lekne og store lydbildene – med masse dype klanger tar deg med på en behagelig reise inn i Drømmeland. En sfærisk og melodisk opplevelse. Det er vel heller ikke helt feil å si at musikken også ofte er dramatisk – og tidvis kan virke litt filmatisk. 

Nå; med sine 60 år; er Asbjørn så heldig å kunne få ha med seg – og få jobbe med flere proffe og kreative musikere i 20-årene. På sitt første album – etter mange år med leking med lyd- og klang-verden. Med noen få unntak har han laget, arrangert og spilt inn det aller meste i eget studio. Første miksing er også gjort der.

Mari Hajem er både en dyktig etablert musiker, vokalist og låtskriver – som jobber i faget til daglig. Asbjørn har de siste årene innimellom fått være så heldig å få samarbeide og skape musikk sammen med henne; – og hun er her med på vokal på to av låtene. Hun har en eventyrlig stemme, og bidrar til helt spesielle stemninger.

Sander Nystad Weum; en lekende og musiserende trommis og perkusjonist; er også med på to av låtene. Hans tolkninger på trommene er også med på å sette et annerledes og tøft preg på musikken.

Sirina Issa; bidrar også med sin behagelige vokal på en av låtene.

Og ikke minst; Eivind Hajem; også en genuin music-producer og lydmann – også med skills innen miksing og mastring; har her gjort en formidabel jobb med å tolke, forstå – og til å oppnå det litt myke lydbildet etter Asbjørns fortsatt litt sære preferanser.

”Bear Sphere” byr på et musikalsk uttrykk – i søken etter ”noe annet”; gjerne drømmer, glede, ro, optimisme og harmoni. Men også et uttrykk for undring, mystikk og spenning – og selvsagt sorg; både de store og de små. Musikalske stemninger skapt etter et langt liv – med alle dets gleder, sorger, håp, stress, uro, drømmer og tidvis skuffelser….alt dette om hverandre. Livet er jo ofte dramatisk – noe som bør gå igjen i musikken. Dette er følelser som musikken her appellerer til.

Gjengen i ”Bear Sphere” forteller at de ønsker å fortsette å skape litt annerledes – men stemningsfylt, behagelig og leken musikk i tiden som kommer. Og alle disse musikerne – og sikkert flere til; blir å høre og følge videre…..