Gisle Aarlott

Gisle Aarlott – Volum 3; Siste brikken i triologien?

Gisle Aarlott har lang fartstid som musiker og vokalist, blant annet i bandet Clarion Call som har begått tre langspillere med hans låter. Han spilte også gitar i Finn Corens band i hovedstaden på 1980-tallet. FAJo Music gir nå ut ‘Volum 3’. Den tredje (og siste?) i en trilogi. Volum 1 kom i 2015, med en oppfølger, Volum 2, i 2020. Imellom disse kom dessuten EPen ‘Ler’. Nå foreligger altså straks treeren, med elleve nye låter.

Med en varm og allsidig sangstemme formidler han iørefallende låter alene, eller med gjestemusikere fra hans egen krets i Trøndelag. Blant dem finner vi medlemmer i Clarion Call, sin 17-årige datter, Hilma, fra hans faste solo-ensemble, og ikke minst saksofonisten og improvisasjonsmusikeren John Pål Inderberg.

Det blir sagt om Gisle Aarlotts musikk at den smyger seg kilende inn øregangene til en indre katedral – full av farger og klanger. Lekende, med en utrolig teft for fengende melodier og komplekse harmonier.

Humor og alvor går hånd i hånd gjennom hele hans musikalske forestilling. Underfundige og vittige, anekdotiske tekster om folk han møter, ting i tiden og livets mange merksnodigheter – på kav trøndersk. Dette er visepop, men han går ikke av veien for en maktdemonstrasjon på el-gitaren, som alltid har vært hans instrument.

Albumet har blitt til i et privat studio i landlige omgivelser i vakre Inderøy. Hans våpendrager og ko-produsent har vært Steinar Tangstad.