Streifer

Streifer – Ett norsk/svensk elektronisk samarbeid, ute med sin første EP

Streifer er en elektronisk musikk duo som består av Lenn Henrik Hovden som bor i Norge og Mathias Nyberg som bor i Sverige. Et melodisk samarbeid mellom to nasjoner.

Streifer ble etablert i en garasje i Kristiansand en sen førsommer kveld mai 2022.

Lenn og Mathias traff hverandre for første gang i Stockholm desember 2018, nyttårs feiring.

Mathias som er fra Uppsala i Sverige, har produsert musikk siden han ble introdusert for FL studio av kompis som var DJ på den tiden, året 2011. Siden har han gjort musikk for seg selv, med en drøm om å dele musikken med andre.

Lenn har alltid hatt en musikk lidenskap. Musikk var sentralt i Lenns oppvekst og MTV sto alltid på hjemme. Lenn startet med tromme undervisning i en alder av 9år, før dette hadde alle kjøkken redskapene og den afrikanske trommen som sto ved siden av Tv-en og var ment som pynt fått gjennomgå.

Interessen for musikk og det som skaper musikk dabbet aldri av og med årene kom interessen for andre instrumenter.

Ideen og samarbeidet startet hjemme hos Lenn, helt sør i Norge, nærmere bestemt Kristiansand. Norges sommerby, en by som strimler av musikk og uteliv fra mai til september.

Mathias er på besøk i Kristiansand, han har tidligere fortalt at han driver med musikk, at han produserer og den dagen musikken er god nok (for han) vil han gi ut musikken. Noe kanskje mange musikere kjenner på, om det er godt nok til å se dagens lys. Men dette skaper en nysgjerrighet hos Lenn og ønsker å høre hva han jobbet med.

Mathias har med seg PC og keyboard, det rigges opp i Lenns garasje som i dag er gjort om til et studio.

Reisen starter her.

I en garasje i Kristiansand, en sen førsommer kveld. Tonene til Feel Right Here spilles på høyttaler anlegge, beaten eksperimenteres med. -Vi finner fort ut at vi kan gjøre dette sammen, musikken vi gjør denne kvelden viser at kombinasjonen av kunnskap som hver av oss sitter på gjør musikken leken og gøy, forteller gutta.- Vi glemmer tid og sted, musikken er det eneste sentrum. Tiden løper, og timene går. Så kaller hverdagen, dagjobben gjør at Mathias må tilbake til Sverige.

Men musikken lever i nettskyene. Ei en dropbox er Midi filene oppbevart, filene som i utgangspunktet har alt utenom den definerte lyden. Synthen, bassen, trommene og alt det som gjør låta til musikk.

Et spørsmål vi satt igjen med, er det mulig å produsere musikk på tvers av to land, 9 timer unna hverandre med bil?

Svaret er ja. I et moderne samfunn med hjelp av Internett kan vi sitte i hvert vårt studio, kommunisere og lage låtene sammen. Gi Feedback, diskutere med et felles mål om øyet, vi skal lage musikk som vi elsker og kvaliteten skal være best! Vi gir oss ikke før vi begge sitter igjen med et resultat som er verden verdig, som du kan lytte til hjemme, på fest eller bare ligger ute i sola og nyter et kaldt glass med drikke.

Vi har opplevd en stor progresjon fra første kveld i garasjen til denne utgivelsen.

I oktober slapp vi låta Vertigo og før årsskifte Circles som har gitt oss best respons hittil med over 20 500 streams på Spotify og YouTube, majoriteten av disse streamsene er på YouTube,  både på låter og musikkvideoer.

Noe som gjør det enda mer spennende og gi ut en EP med to helt nye låter.

-Vi har lært hverandre bedre å kjenne og vi er både enige og uenige i ting. Men til syvende og sist er det det som skal til for at vi skal utvikle oss og bare bli bedre og bedre sammen, forteller de. – Musikk er følelser, det er noe som aldri dør ut, så lenge noen lyttet til den lever den. Det er magien ved musikken, den dør aldri ut.