Type One

Du var kanskje en av de som fikk hakeslepp av denne unge mannens rap under The Voice i fjor. Det var definitivt vi, og vi er utrolig stolte av å gi ut debut-utgivelsen til Mathias Neverdal Tornås, eller Type One.

– I 13 år har musikk, lyrikk og alt beslektet først og fremst forbeholdt seg til gutterommet mitt, forteller han. – Jeg har hatt muligheten til å fremføre ideer og deler av meg selv, blant annet på nevnte The Voice og Emergenza. Dette derimot er første gang jeg slipper musikk som virkelig representerer meg som artist, og hva jeg vil få ut der.

– Dette er en EP jeg har jobbet med over lang tid. Det har vært mange endringer, utfordringer, og frem og tilbake underveis. Men sluttresultatet er noe jeg er blitt veldig stolt av, og gleder meg til å presentere. Jeg har lagt ned tid, blod, svette og tårer i dette, beskriver Mathias.

– ‘Impressions’ er en låt jeg skrev etter å ha deltatt på Emergenza, en konkurranse som er til for å hjelpe ukjente artister med å nå fram. Det er rett og slett en samling av tanker, meninger og ideer som jeg hadde den gang da, og den første originale låta jeg slapp.

– Bittersweet er en fortsettelse av Impressions. Den bygger videre på de ideene og tankene jeg hadde da, men fremstilt i et annet kreativt lys, forklarer han.

– See you in hell er derimot en låt veldig relevant til det siste året, en låt hvor dypt personlige erfaringer kommer frem. Den er veldig ærlig, og er nok den låta som står meg nærmest og har den største betydningen for meg personlig.

– Jeg håper at de som hører sitter igjen med et inntrykk av originalitet, fleksibilitet og et ønske om å høre mer, for denne EP’en er bare starten på det Type One ønsker å formidle, avslutter Mathias.