Jon Dahl-Johansen

J&J-5_Fotor

Vi trenger en glad-låt!

De fleste av oss skal også i år feriere her hjemme i Norge. På sjøen, hytta, på fjellet, bobil, campingplasser eller rett og slett slappe av hjemme. Sommeren 2013 ble låta «Sol Og Sommer» gitt ut som en liten hyllest til Hvaler hvor artisten har feriert siden han ble født.

– Jeg håper «Sommer I Norge» kan være med å spre litt smil og glede uansett hvor folk skulle være i sommer, sier artisten.

Dagen etter release den gangen, stod han utenfor den lokale matbutikken og opplevde å se et tyvetalls ungdommer på vei til fest, synge refrenget på låta av full hals. Siden det har sangen vært på spillelistene til det lokale vertshuset og hos fastboende og sommergjester.

– Tilbakemeldingene jeg har fått over flere år vært at sangen burde handle om hele landet. Derfor har jeg nå spilt den inn på nytt i FAJo Studio med ny tekst og med ett helt nytt vers.

I tillegg har den jo også byttet navn til «Sommer I Norge».

Med seg på laget denne gangen har Jon Dahl-Johansen fått Torgeir Hansen og Per Kværner fra Spellemannspris-vinnerene Torgeir og Kjendisene. Produsent Frode Johansen sitter støtt bak spakene i studio, samt flere av instrumentene og David Zandwijken på kor.

– I studio var alle enige om at det nok ikke blir noen litteraturpris for teksten, men at den er akkurat så jovial som en sommerlåt skal være, og med refreng som limer seg fast i hodet. Du blir bare ikke kvitt den, sier Johansen ærlig.

«Sommer I Norge» finner du på alle strømmetjenester fra 11. Juni.

Og du kan også oppleve Jon Dahl-Johansen i levende live på Lille Cafe og Losen i Larkollen hvor han underholder før og etter artister som Henning Kvitnes, Di Derre, DeLillos, Trang Fødsel og Bjørn Eidsvåg/Sigvart Dagsland og på Vertshuset Skjærhalden på Hvaler ved flere anledninger i sommer.