Celine Lyng

Pressebilde 4

Når sjalusi forandrer deg

Budskapet i den nye låta til Celine Lyng fra Skudeneshavn handler om å være nær noen som er i overkant sjalu.

– Når man kommer til det punktet hvor en er lei og sier hva som helst bare for å unngå maset det påfører. Å si unnskyld for ting en ikke har gjort, og kanskje til og med love ting en vet en ikke kommer til å holde, sier hun.

Celine Lyng, fra lille Skudeneshavn vokste opp på Karmøy og sang rundt i menighetene fra en ung alder. Videre gikk hun på musikklinjen i Haugesund, ved Skeisvang Videregående Skole. Her fikk hun utvikle seg som sanger og ble sett av lærere som oppmuntret henne til å gå videre med musikken.

– I 2016 søkte jeg bachelor i Songwriting and Performance ved Liverpool Institute for Performing Arts/LIPA (aka Paul McCartney-skolen), forteller hun. Her fikk jeg utvikle meg som låtskriver, sanger og performer, og ser tilbake på tiden der som en stor berikelse. Etter å ha bodd i Liverpool i 4 år, valgte jeg å flytte tilbake til Vestlandet sommeren 2020, midt i pandemien.

Den nye pop-låta heter Awful Crime, og er skrevet sammen med engelske, Oscar Shepherd, som hun gikk på LIPA sammen med. De ble venner så snart de startet på bacheloren, og skrev og produserte mye musikk sammen.

Selv om historien høres passe «juicy» ut må hun innrømme at det ikke er skrevet om noen spesifikke:

– For meg stammer ikke nødvendigvis låtene fra store eller konkrete episoder i livet. Tvert imot så er de som oftest en blanding av mange små situasjoner gjennom årene. Det trenger nødvendigvis ikke å være om en spesifikk person eller hendelse, det er heller en slags suppe av følelser og hendelser. Og hvem liker vel ikke suppe?, avslutter Celine med et lurt smil.