DIVE

IMG_2044

Sendt i mørke av korona – skapte debutalbum 

Bandet DIVE ga nylig ut sitt debutalbum «Little Yours Little Mine». Musikken har blitt godt mottatt og på kort tid har den nådd over 20.000 avspillinger på Spotify. Nylig ble låten «Meet me at the Crossroads» listet på NRK P3 urørt sin ‘anbefalte’ låter og på POP-listen. 

-Vi er lidenskapelig opptatt av musikk og driver stort sett med musikk hele døgnet. Akkurat nå er vi stolte og glade over å ha fått ferdig vårt debutalbum til tross for krevende korona-tider som kunne tatt fra oss motet, sier musikerne Svenning Veiseth, Henrik Solheim Stave, Marius Osborg og Inga Steinbru stolt.  

Sendt ned i mørket av korona – musikken ble lyset

– Vi ble sendt hjem fra skolen 12. mars 2020 – og vi gikk vel litt ned i den mørke kjelleren alle sammen, forteller Henrik Solheim Stave og fortsetter: – Det gikk et par dager, jeg satt og så vekselvis på nyheter og ut i lufta – og tenkte «hva nå?»,  «hva er det som skjer?» 

– Så kom det over meg, ja det var som en slags urkraft, sier Henrik med et smil. – Kunne vi bruke denne dystre og surrealistiske tiden til å skape noe nytt og gjøre noe bra? 

-Vi hadde holdt på med musikk sammen i over et år, men på grunn av skole og jobb, så hadde vi alltid for lite tid til å sette oss ned å skape og produsere ny musikk. Nå hadde vi plutselig tid. Massevis med tid. Vi bestemte oss for å starte band, navnet ble DIVE – vi måtte bare dykke i det og hive oss ut på. For å si det slik; vi ble en kohort som holdt sammen enten fysisk eller digitalt mer eller mindre i 12 måneder, sier Stave.  

Det tok DIVE ett år å lage 13 sanger og 42 minutt med musikk, som nå er ute på alle plattformer. 

-Vi har skrevet all musikken selv, produsert albumer og mikset og mastret og det på egen hand. Vi har jobbet hardt for å finne vårt særpreg og vår sound og vi gleder oss til å spre musikken vår, sier bandmedlemmene i DIVE.

Med musikken i blodet og drømmen i hjertet

Musikerne i bandet DIVE forteller at mottagelsen av albumet har vært over all forventning. På kort tid har de nådd over 20.000 streams på Spotify.   

– Vi legger hjertet vårt i å skape god musikk og vi mener at vi har laget et variert og spennende album. Vi er utrolig takknemlige for at albumet har blitt så godt mottatt. Koronatida gjør det vanskelig med spillejobber, så da er det ekstra fint at folk vil høre på oss via Spotify, sier de.   

Krevende koronatid for de unge  

De unge musikerne går for tiden på folkehøgskoler, tre av bandmedlemmene går på Viken på Gjøvik og en på Rønningen i Oslo. Til tross for krevende tider, har de fått jobbet godt med musikken underveis dette skoleåret og etter hvert blir det videre musikkstudier på alle. 

  BAKGRUNN 

Musikkpriser og konserter 

Marius, Henrik og Svenning er frå Sunnmøre og de møttest på musikklinja i Volda i 2017, mens Inga er frå Bergen og kom med i bandet i 2020. Tidligere har medlemmene i bandet vært med på å vinne både talentpriser og UKM-konkurranser. I 2019 kom de til finalen på Musikkprisen til Ocean Sound Recordings. De har hatt flere spillejobber, men på grunn av korona måtte blant annet spillejobb på Malakoff og Studentuke