Line Saus

Line Saus_breddeformat_med logo

I skjæringspunktet mellom Rock og Gotisk Americana finner vi artisten Line Saus.

Vokalisten, gitaristen og låtskriveren fra Tromsø blir beskrevet som å levere melankolske og mollstemte låter som veksler mellom behag og ubehag. Det engleaktige får det djevelske til å brenne klarere. Det er ild og svovel, fortapelse og dødssynd» ( Sojtaric. 2019. Nordlys)

Som musikklærer på dagtid, og artist på kveldstid, har Line spilt i ulike rockeband som Pulp Vixen, Polka Jugend og John Walkers. Saus har også hatt flere samarbeidsprosjekt med andre artister, deriblant norsk- amerikaneren Mark Steiner. Hun har også bidratt på det kritikerroste albumet ”Wasteland» med artisten Elias Jung. I tillegg er Håvard Stangnes, kjent fra bl.a. The Northern Lies, Lines faste gitarmakker.

De siste årene har hun gått egne veier. Selv om sjangeren har endret seg noe, bærer musikken likevel preg av at Line har forankringer i rocken. De gitarbaserte låtene befinner seg ofte i et blått univers. Murder Balladen ”Six Feet Under”, featuring Mark Steiner (2018), er et godt eksempel på det og markerte starten på solokarrieren.

I november 2018 kom påfølgende Ep`n ”Down the Hole” (Lunheim Gramofon 2018), som åpnet opp for flere festivaljobber, der i blant Bukta festivalen, Alta Live og Leirvaag festivalen.

Nå er hun høyaktuell med albumet «Waltz in the Vapor» (Fajo Music 2021). Singelen «Waltz in the Vapor», som ble sluppet våren 2019 og er med på albumet med samme navn, fikk gode omtaler.

Albumet viderefører stemninger fra tidligere utgivelser, der det veksler raskt mellom solskinn og polart lavtrykk. I Sivert Henriksens miks har også denne utgivelsen åpenbare referanser til 60-tallet og dets lydbilde og dramaturgi. Vokalen til Line, som har blitt sammenlignet med artister som Billy Holiday, Mazzy Star og Nancy Sinatra, veksler også mellom det sarte og det intense. Gjennom albumet dras vi inn i en verden av skygger, men der det samtidig glimrer med lys.

Det er bare å la seg behage eller uroe……