FoxHunt

FoxHunt-Point

konseptalbum inspirert av
Roald Dahl

Fra elegante og eventyriske melodier, til strukturelle tordenvær progreserer sangene kjapt og med stor variasjon.

– Albumet er faktisk inspirert av «Den Fantastiske Mikkel Rev» av Roald Dahl, men dypere sett er det en komplett filosofisk tolking av menneskers natur. Tekstene er ment til å kunne skape en egen mening for lytteren, sier bandet selv.

Fra Oslo, Norge. FoxHunt er metal kvartetten bestående av vokalist Adrian Stokker, Gitarist Henrik Thorsen Isachsen bassist Mats Nordli og trommis Eivind Ottesen.

– Siden formasjonen i Nordli’s garasjeloft i 2016, har vi jobbet med utviklingen av vår egen sound inspirert av ulike metal, hard-rock og flere ekstreme musikk sjangere, fortsetter de.

Det er musikken og sjangeren men også utviklingen av dette som står i sentrum for FoxHunt. Stillstand er fienden.

– Med en åpenbar hyllest til et mer vintage og rått lydbilde, standard E-tuning og den mer tradisjonelle fire-manns oppsetningen er vi ute etter å presse grensene mellom old-school og doomy-metalen, og den mer tekniske og ekstreme varianten en kjenner idag.

Tematikken formidler lyst og aggresjon med observasjoner av menneskehetens tilstand og hemmelighetene rundt den.

– Musikk uansett sjanger bør flytte på noen følelser. Enten det er i tekstene eller musikken. Helst i begge deler. Hvis musikken ikke flytter noe i folk som hører den, er det jo egentlig bare støy.

Store planer

– Å nå ut til vår «gruppe»-ønsket er ikke nødvendigvis å bli det største arenabandet, men det å kunne leve av det, dyrke kreativiteten vår og utvikle oss som band.

– Vi ønsker selvsagt å kunne få spilt en del konserter med den nye plata, og etablere oss mer i musikkscenen rundt om

Gutta er allerede godt igang med plate nummer 2. Bandet har utviklet seg et mer ekstremt lydbilde, ønsket har vært å lage et mørkere album, men å fremdeles beholde den litt lekne stemninga