Acid Diver

Pressebilde 1

Acid Diver – Gir aldri opp

Acid Diver består av duoen Ronny Kvalheim (programmering, vokal, keyboard) og fetteren Thomas Kvalheim (programmering) som opererer innen elektronika. Gutta er fra Alver litt nord for Bergen.

– Opprinnelig var dette ett solo-prosjekt jeg hadde, men sent 2020 fikk jeg med meg Thomas på laget, sier Ronny. Duoen liker å eksperimentere med ulike utrykk, og lar seg ikke begrense av noen spesifikk sjanger. Inspirasjon henter de blant annet fra den tyske techno-duoen U96. – Navnet har jeg hatt klart i mange år, da gammelt dykkerutstyr er en favoritt, kan Ronny fortelle.

Første singel kom i august 2020, instrumentale «Hedonism», som omhandler nettopp det. Videre ga de ut «Diving On Acid» og «The Great Awakening» med Ronny på vokal. Etter disse har de inngått ett samarbeid med den amerikanske sangerinnen Alina Renae, som først førte til «Free As A Bird», før de nå er klare med den sterke og personlige låta «Never Give Up».

– Sangen er skrevet om og til datteren min», forteller Ronny. – Hun har vært igjennom fryktelig mye tøft, og sliter med ettervirkninger av overgrep og å ha blitt truet med våpen. Sangen var en sterk følelsesmessig reise, som tok mye tid og krefter å utvikle. Den har vært gjennom mange, lange prosesser, inntil vi ble fornøyd med utrykket i den. Tanken var å få en spesiell atmosfære, som kunne kle budskapet. Det føler vi at vi har fått til nå, sier Ronny ettertenksomt.

– Med kirkeklokker fra Hamburg, og Alinas fantastiske bidrag på vokal, er denne låten blitt akkurat det vi ønsket, avslutter Thomas.