Maria Wilhelmine

1P8C8879a©Cathrine DIllner Hagen©Cathrine DIllner Hagen

Solid pop med både hit- og grinepotensiale!

Maria Wilhelmine er en sterk låtskriver med hjertet i hånda og bein i nesa. Hun skriver fengende poplåter på både norsk og engelsk, og tør å vise personlighet i tekstene sine. Du kan forvente å få låtene på hjernen, få lyst til å danse og le, og kanskje til og med bli litt rørt. Dette er solid pop med både hit- og grinepotensiale!

Fredag 5. november slipper Maria Wilhelmine sitt debutalbum. Hun har skrevet nære og personlige låter, men inviterer likevel lytteren inn i et tankeunivers de fleste kan relatere til. Lydbildet er variert og består av et stuelunt piano sammen med strykere, vokalriff, vakre gitarer og drivende trommer. Målet har hele tiden vært å finne ut hvordan musikken best mulig kan forsterke budskapet i teksten.

– Albumet heter «I should have told you» og handler om de gangene dialogen stopper opp, sier Maria. – Jeg er opptatt av å alltid fortsette dialogen, både med meg selv og med publikum. Dette gjelder også når samtalen kan være vanskelig å ta, fortsetter hun.

Albumet er produsert av Åsmund Mattias Smidt, og mikset og mastret av Henning Svoren i Ocean Sound Recordings.

Maria Wilhelmine er kjent for å være en formidler i særklasse. Fra barnsben av har hun opptrådt på flere oppsetninger ved Trøndelag Teater, og hun har gjort konserter med blant annet Hanne Krogh. Maria mottok i 2021 Sparebank1s talentstipend og har som målsetting å inspirere andre unge jenter til å bli låtskrivere og artister, og til å skrive på dialekt. På plata har hun med seg produsent Åsmund Mattias Smidt på trommer, electronics og tangenter, gitarist Tore Hodneland og strykerne Jonas Arntzen Viken og Live Sunniva Smidt. Musikerne har bakgrunn fra jazzlinja på NTNU, Norges Musikkhøgskole og Bårdarakademiet.