Atle Wold

Coverbilde

Et levd liv bringer med seg mange livserfaringer. Noe Sandnes musikeren Atle Wold tar oss med på gjennom en reise gjennom livets forskjellige fasetter med sin plate «Historiar»

Atle Wold har levd av musikk stort sett hele sitt liv med base i Oslo på 80 og 90 tallet til han flyttet hjem til Sandnes i 2000.

Han har spilt med flere kjente artister gjennom sin karriere og bidratt på flere plateinnspillinger, og jobbet mange år som musikklærer. Han studerte musikk ved UIO.

Nå er han ute med sitt første soloalbum, “Historiar”.

«Historiar» er en ærlig usminket plate som ikke kan plasseres i noen spesiell genre. Man blir tatt med en på reise gjennom pop, ballader, blues, Rockabilly, jazz, Samba, Symfonisk, country, Westcoast og soul.

Om “Historiar”

Vi blir tatt med inn i historien om far og egen oppvekst. En far som alltid reiste seg og gikk videre hver gang han gikk på et nederlag. Om sterk kjærlighet mellom to mennesker som alltid satte familien først uansett hva som rammet dem. Om en besteborgerlig jente som forelsker seg i fattiggutten fra Sandnes i en alder av 17 år og blir gravid, noe som var en stor skam på 50 tallet og medførte at det unge paret ble kastet ut av hennes foreldre og måtte klare seg selv. Om en far som var redd for å vise følelser, som aldri ga barna en klem, men i stedet stilte opp for barna på andre måter.

«Historiar» er en plate med historier om et liv som er levd. Alt fra skildringer av den store lykken det er å bli Pappa, men også om alle utfordringer man møter på veien som foreldre sammen med sine barn på vei inn i voksenlivet.

En historie om det å oppleve å miste et barn i egen nær familie eller nær vennekrets og konsekvensene det medfører for de som blir rammet. Om begjær og utroskap. Om å miste sin kjære til rusmisbruk, om manipulerende mennesker og nettroll og ikke minst om hverdagstanker over en kaffekopp en tidlig kald vintermorgen.

“Historiar” er produsert av Atle H. Wold. Mikset og mastret av Inge Riska.

Øvrige medvirkende:

Jon Ørnes (Gitar), Øyvind Jacobsen (Trommer), Kurt Magne Nordbø (Trommer), Hege Kristin Kjærvoll (Kor), Vidar Kenneth Johansen (SopranSax) , Odd Stangeland (Munnspill)

Tekster: Bjørn Lindquist, Frode Haraldstad og Atle H. Wold. Musikk: Atle H. Wold